Groep 1/2 A

Groepsinformatie

In groep 1/2 a zitten 21 enthousiaste  leerlingen. Juf Bibiche werkt op maandag en de rest van de week heeft juf Karin de groep. 

Wat leren we in groep 1/2?

Ook dit schooljaar werken wij weer met een aantal thema’s uit Kleuteruniversiteit. In elk thema komen de taal- en rekendoelen aan bod voor zowel groep 1 als 2. De thema’s zijn schoolbreed, wat inhoudt dat de kleuters met dezelfde onderwerpen aan de gang gaan als de midden- en bovenbouw.
Ook de sociaal-emotionele ontwikkeling komt dit jaar volop aan bod: het leren om rekening te houden met elkaar, het aangeven van eigen grenzen en de klassen- en schoolregels bespreken.
Met het mooie weer wordt er volop buiten gespeeld, maar naarmate het weer slechter wordt, zullen we vaker spelen in de speelzaal, waar de motorische vaardigheden aan bod komen. 
Engels wordt wekelijks aangeboden, dit doen we aan de hand van de methode IPockets, waarbij de handpop Happy Monkey een grote rol speelt.
Vanaf januari gaan we aan de slag met de methode Pennenstreken, waarbij de leerlingen van groep 2 gerichte motorische activiteiten aangeboden krijgen. Ze werken hierbij in een eigen schriftje en instructie vindt plaats op het Digibord. 
 

Actueel

januari/februari 

Na Kerstvakantie zijn we begonnen met het thema “het weer”. Daar komt van alles bij kijken: de verschillende weertypen, de seizoenen, temperaturen, thermometer, allerlei begrippen zoals warm/koud, de regenboog, het klimaat etc. We zijn als eerste begonnen met de seizoenen. Wat hoort er nou bij de winter en wat bij de zomer? We hebben dit project geopend met het voorlezen van het boek “Drakendoder” van Esther Miskotte. Ook gaan we het boek “Meer over het weer” gebruiken van Mack.

In de tweede week gaan de oudste kleuters de Cito maken. Dit bestaat uit 2 boekjes: een boekje voor taal en een boekje voor rekenen. Naar aanleiding van de uitslagen van de toetsen gaan we kijken wat we nog kunnen aanbieden aan de kinderen voordat ze naar groep 3 gaan. De kinderen vinden het over het algemeen heel leuk om de boekjes te maken.

Op 28 januari is er kijkavond voor alle kinderen op school. Alle ouders en andere belangstellenden mogen die avond komen om te bekijken wat alle kinderen gemaakt hebben. De kinderen kunnen zelf heel goed vertellen hoe en waarom ze dingen zo gemaakt hebben.

 

 Mededelingen

 
13 t/m 24 januari Cito weken

28 januari kijkavond 18.30 uur-19.30 uur

20 januari groep 2 gaat gymen in het Polderhuis

30 en 31  januari staken

3 februari start periode 3

14 februari studiedag

15 t/m 23 februari voorjaarsvakantie

26 februari portfolio mee