Groep 1/2 A

Groepsinformatie

In groep 1/2 a zitten 18 enthousiaste  leerlingen. Juf Bibiche werkt op maandag en de rest van de week heeft juf Karin de groep. 

Wat leren we in groep 1/2?

Ook dit schooljaar werken wij weer met een aantal thema’s uit Kleuteruniversiteit. In elk thema komen de taal- en rekendoelen aan bod voor zowel groep 1 als 2. De thema’s zijn schoolbreed, wat inhoudt dat de kleuters met dezelfde onderwerpen aan de gang gaan als de midden- en bovenbouw.
Ook de sociaal-emotionele ontwikkeling komt dit jaar volop aan bod: het leren om rekening te houden met elkaar, het aangeven van eigen grenzen en de klassen- en schoolregels bespreken.
Met het mooie weer wordt er volop buiten gespeeld, maar naarmate het weer slechter wordt, zullen we vaker spelen in de speelzaal, waar de motorische vaardigheden aan bod komen. 
Engels wordt wekelijks aangeboden, dit doen we aan de hand van de methode IPockets, waarbij de handpop Happy Monkey een grote rol speelt.
Vanaf januari gaan we aan de slag met de methode Pennenstreken, waarbij de leerlingen van groep 2 gerichte motorische activiteiten aangeboden krijgen. Ze werken hierbij in een eigen schriftje en instructie vindt plaats op het Digibord. 
 

Actueel

september/oktober 

De eerste week na de zomervakantie hebben we nog rustig aan gedaan. Iedereen moest weer in het ritme komen en een beetje wennen aan elkaar.Er zijn nieuwe kinderen en er zijn nieuwe vriendschappen ontstaan. Heel leuk om te zien!
In de eerste periode van het jaar gaan we werken over Indianen. We hebben al bezoek gekregen van een echte Indiaan; Grote Steen. Ze had een cadeautje voor ons: een mooi boek over Indianen van Willeweten. We hebben een tipi in de klas staan met trommels. De komende tijd gaan we allerlei leuke activiteiten doen waarin Indianen centraal staan: tipi’s knutselen. hoofdtooien maken, reeksen leggen, totempalen beschilderen, dromenvangers maken etc. Ook leren we er een heleboel nieuwe woorden bij zoals tipi, wigwam, bizon of buffelo, speer, pijl en boog, dromenvanger.
Ook gaan we al 2 letters leren: de letter i van Indiaan en de letter t van tipi. Ook gaan we allerlei dingen tellen en sorteren zoals stenen, veren en pijlen.
Vrijdag 4 oktober gaan we met de hele groep een spectaculaire voorstelling geven aan alle kinderen van de school en aan alle ouders en opa’s en oma’s etc. In de voorstelling laten we zien wat we allemaal geleerd over de Indianen. Dat wordt vast een heel groot feest!
Natuurlijk gaan we ook aandacht geven aan de Kinderboekenweek. Die begint op 2 oktober t/m 13 oktober en gaat over voertuigen en reizen. Ons thema Indianen past daar mooi in. Na de Kinderboekenweek gaan we langzaam aan werken over de Herfst en alles wat daarbij hoort. Op 8 november is er een kijkmiddag voor alle ouders als afsluiting van het thema.
 

 Mededelingen

12 september algemene informatieavond

20 september schoolfotograaf

30 sept. t/m 4 oktober leerpleinen

2 oktober begin Kinderboekenweek

4 oktober voorstelling

11 oktober kleedjesmarkt