Groep 1/2 A

Groepsinformatie

In groep 1/2 a zitten 21 enthousiaste  leerlingen.  

Wat leren we in groep 1/2?

Ook dit schooljaar werken wij weer met een aantal thema’s uit Kleuteruniversiteit. In elk thema komen de taal- en rekendoelen aan bod voor zowel groep 1 als 2. De thema’s zijn schoolbreed, wat inhoudt dat de kleuters met dezelfde onderwerpen aan de gang gaan als de midden- en bovenbouw.
Ook de sociaal-emotionele ontwikkeling komt dit jaar volop aan bod: het leren om rekening te houden met elkaar, het aangeven van eigen grenzen en de klassen- en schoolregels bespreken.
Met het mooie weer wordt er volop buiten gespeeld, maar naarmate het weer slechter wordt, zullen we vaker spelen in de speelzaal, waar de motorische vaardigheden aan bod komen. 
Engels wordt wekelijks aangeboden, dit doen we aan de hand van de methode IPockets, waarbij de handpop Happy Monkey een grote rol speelt.
Vanaf januari gaan we aan de slag met de methode Pennenstreken, waarbij de leerlingen van groep 2 gerichte motorische activiteiten aangeboden krijgen. Ze werken hierbij in een eigen schriftje en instructie vindt plaats op het Digibord. 
 

Actueel

januari/februari

De afgelopen periode hebben we veel samengewerkt om ook voor de kleuters een onlineprogramma te maken. Na enige opstart problemen en toen geweldige hulp van de vader van Olivier, lukte het om elke dag om negen uur samen met alle kinderen een leuke les te doen. We hebben letters geleerd en veel woorden over de winter. We zongen elke dag over de dagen van de week maar ook over de kleuren in het Engels en een bibberlied over de kou. We hebben ook Bingo gespeeld, dat was leuk en spannend.  

Elke week konden de kinderen een werkboekje en een knutselwerk ophalen van school. Het was super om te zien hoe enthousiast de kinderen daarmee aan de slag gingen. Gelukkig stuurden de ouders vaak een foto van de werkjes en konden de juffen zien hoe goed dat ging. 

Verder hebben we zoveel mogelijk kinderen gesproken en gezien tijdens het videobellen. Dan was er tijd om een vraag te stellen en gezellig te kletsen. 

We zijn heel blij om de kinderen vanaf maandag weer allemaal in het echt te zien!

 

 Mededelingen

 
0