Groep 1/2 A

Groepsinformatie

In groep 1/2 a zitten 21 enthousiaste  leerlingen.  

Wat leren we in groep 1/2?

Ook dit schooljaar werken wij weer met een aantal thema’s uit Kleuteruniversiteit. In elk thema komen de taal- en rekendoelen aan bod voor zowel groep 1 als 2. De thema’s zijn schoolbreed, wat inhoudt dat de kleuters met dezelfde onderwerpen aan de gang gaan als de midden- en bovenbouw.
Ook de sociaal-emotionele ontwikkeling komt dit jaar volop aan bod: het leren om rekening te houden met elkaar, het aangeven van eigen grenzen en de klassen- en schoolregels bespreken.
Met het mooie weer wordt er volop buiten gespeeld, maar naarmate het weer slechter wordt, zullen we vaker spelen in de speelzaal, waar de motorische vaardigheden aan bod komen. 
Engels wordt wekelijks aangeboden, dit doen we aan de hand van de methode IPockets, waarbij de handpop Happy Monkey een grote rol speelt.
Vanaf januari gaan we aan de slag met de methode Pennenstreken, waarbij de leerlingen van groep 2 gerichte motorische activiteiten aangeboden krijgen. Ze werken hierbij in een eigen schriftje en instructie vindt plaats op het Digibord. 
 

Actueel

maart/april

Meteen na de Paasdagen en het Paas/Lentefeest zijn we begonnen met het project “Ridders en Kastelen”. Voor dit project lenen we leskisten van het Cultureel Erfgoed met allerlei puzzels, les ideeën, ridder en jonkvrouw verkleedkleren, prentenboeken, playmobil etc. We krijgen in de komende themaweken ook een drama les over Ridders van Janna Handgraaf die verbonden is aan het Cultureel Erfgoed. Ook werken uit het project Ridders van Kleuteruniversiteit.
We weten ondertussen al een heleboel over het leven op een kasteel en hoe een kasteel er uit ziet. Meestal heeft een kasteel 4 torens en een binnenplaats. Ook weten we wat een ridder draagt als hij gaat vechten en dat datgene heel zwaar is.
We hebben kleurrijke schilden gemaakt waarvan 2 helften gespiegeld zijn en van 16 vierkantjes zijn we kastelen aan het maken. Ook de versierde spiegeltjes van de jonkvrouwen zijn we niet vergeten.
Het is een heerlijk thema om mee te werken!
Op 22 april vieren we op school “Koningsdag”. Sommige kleuters zitten zo in het thema en hebben het over “Ridderdag” . We openen de dag met het Koningslied Zij aan Zij. We hebben dit lied (en dansje) al in de afgelopen weken meerdere keren geoefend. Daarna gaan we Koningskronen en Prinsessenkronen knutselen en ’s middags gaan we samen met de gymmeester Leroy spelletjes op het plein doen.
Uiteraard mag iedereen in het oranje komen en gaan we er een superleuk feest van maken!
 

 Mededelingen

 
0