Groep 1/2 A

Groepsinformatie

In Groep 1/2A zitten aan het begin van het schooljaar 15 leerlingen. Juf Bibiche werkt op maandag en de rest van de week heeft juf Karin de groep. 

Wat leren we in groep 1/2?

Ook dit schooljaar werken wij weer met een aantal thema’s uit Kleuteruniversiteit. In elk thema komen de taal- en rekendoelen aan bod voor zowel groep 1 als 2. De thema’s zijn schoolbreed, wat inhoudt dat de kleuters met dezelfde onderwerpen aan de gang gaan als de midden- en bovenbouw.
Ook de sociaal-emotionele ontwikkeling komt dit jaar volop aan bod: het leren om rekening te houden met elkaar, het aangeven van eigen grenzen en de klassen- en schoolregels bespreken.
Met het mooie weer wordt er volop buiten gespeeld, maar naarmate het weer slechter wordt, zullen we vaker spelen in de speelzaal, waar de motorische vaardigheden aan bod komen. 
Engels wordt wekelijks aangeboden, dit doen we aan de hand van de methode IPockets, waarbij de handpop Happy Monkey een grote rol speelt.
Vanaf januari gaan we aan de slag met de methode Pennenstreken, waarbij de leerlingen van groep 2 gerichte motorische activiteiten aangeboden krijgen. Ze werken hierbij in een eigen schriftje en instructie vindt plaats op het Digibord. 
 

Actueel

december

Na het gezellige Sinterklaasfeest zijn we al weer druk bezig met de Kerstknutsels. We hebben al Kerstbomen versierd en vol met glitters geplakt en de jongste kleuters hebben de Kerstman geknutseld. De hele klas hangt vol met lichtjes en in de ochtendkring brandt gezellig het haardvuur op het digibord. Ook leren we een aantal Kerstliedjes die we gaan zingen voor de Kerstmaaltijd op donderdag 20 december. Alle ouders hebben al iets lekkers uitgekozen om voor ons te maken bij de Kerstmaaltijd. Een aantal kinderen hebben al hun Kerstkleding klaarliggen die ze gaan dragen. Het wordt een mooi en sfeervol feest en een fijne afsluiting van het jaar. Tot volgend jaar in 2019!

 

 Mededelingen

 
21 januari t/m 1 februari Cito toetsen