Groep 1/2 A

Groepsinformatie

In groep 1/2 a zitten 21 enthousiaste  leerlingen. Juf Bibiche werkt op maandag en de rest van de week heeft juf Karin de groep. 

Wat leren we in groep 1/2?

Ook dit schooljaar werken wij weer met een aantal thema’s uit Kleuteruniversiteit. In elk thema komen de taal- en rekendoelen aan bod voor zowel groep 1 als 2. De thema’s zijn schoolbreed, wat inhoudt dat de kleuters met dezelfde onderwerpen aan de gang gaan als de midden- en bovenbouw.
Ook de sociaal-emotionele ontwikkeling komt dit jaar volop aan bod: het leren om rekening te houden met elkaar, het aangeven van eigen grenzen en de klassen- en schoolregels bespreken.
Met het mooie weer wordt er volop buiten gespeeld, maar naarmate het weer slechter wordt, zullen we vaker spelen in de speelzaal, waar de motorische vaardigheden aan bod komen. 
Engels wordt wekelijks aangeboden, dit doen we aan de hand van de methode IPockets, waarbij de handpop Happy Monkey een grote rol speelt.
Vanaf januari gaan we aan de slag met de methode Pennenstreken, waarbij de leerlingen van groep 2 gerichte motorische activiteiten aangeboden krijgen. Ze werken hierbij in een eigen schriftje en instructie vindt plaats op het Digibord. 
 

Actueel

mei/juni

We hebben een paar rare weken achter de rug in verband met het Corona virus. Vanaf 11 mei gaan we weer met halve groepen naar school. De kinderen vinden het heerlijk om weer met hun vriendjes en vriendinnetjes te spelen en dat het weer “gewoon” in de klas is. We zijn begonnen met een nieuw thema; Kriebelbeestjes. Die zijn momenteel overal buiten: op de speelplaats, in de tuin en op straat. Ze vinden het heerlijk om op zoek te gaan naar een spinnetje, torretje, miertjes etc. We hebben in de eerste week al een lieveheersbeestje geknutseld en volgende week beginnen we aan rupsjes/vlinders. Elke week staat er een dier centraal.
Als we klaar zijn met het project Kriebelbeestjes gaan we verder met het project Zomer/vakantie.
Vanaf 8 juni zijn we weer met de hele groep in de klas. Dat gaan we heerlijk vinden want we missen elkaar wel!.

 

 Mededelingen

 
1