Groep 1/2 A

Groepsinformatie

In groep 1/2 a zitten 18 enthousiaste  leerlingen. Juf Bibiche werkt op maandag en de rest van de week heeft juf Karin de groep. 

Wat leren we in groep 1/2?

Ook dit schooljaar werken wij weer met een aantal thema’s uit Kleuteruniversiteit. In elk thema komen de taal- en rekendoelen aan bod voor zowel groep 1 als 2. De thema’s zijn schoolbreed, wat inhoudt dat de kleuters met dezelfde onderwerpen aan de gang gaan als de midden- en bovenbouw.
Ook de sociaal-emotionele ontwikkeling komt dit jaar volop aan bod: het leren om rekening te houden met elkaar, het aangeven van eigen grenzen en de klassen- en schoolregels bespreken.
Met het mooie weer wordt er volop buiten gespeeld, maar naarmate het weer slechter wordt, zullen we vaker spelen in de speelzaal, waar de motorische vaardigheden aan bod komen. 
Engels wordt wekelijks aangeboden, dit doen we aan de hand van de methode IPockets, waarbij de handpop Happy Monkey een grote rol speelt.
Vanaf januari gaan we aan de slag met de methode Pennenstreken, waarbij de leerlingen van groep 2 gerichte motorische activiteiten aangeboden krijgen. Ze werken hierbij in een eigen schriftje en instructie vindt plaats op het Digibord. 
 

Actueel

november/december

In november beginnen de feestdagen van het jaar. We hebben voor Sint Maarten een prachtige uilen lampion gemaakt in allerlei vrolijke kleuren. We moesten daarvoor wel heel veel vakjes uitprikken maar in het donker zag de lampion er schitterend uit. Daarna zijn we met het thema herfst begonnen maar dat duurt niet zo lang omdat op 16 november Sinterklaas arriveert in het land! We gaan het project “boer Boris en het paard van Sinterklaas” van de Kleuteruniversiteit doen maar natuurlijk volgen we ook het Sinterklaasjournaal op de televisie. In de week van 5 december gaan we ook kijken naar de filmpjes van onze eigen “Pionier Pieten!” Zij gaan altijd 3 dagen voor 5 december de school bezoeken en misschien gaan ze dit jaar wel stiekem bij ons logeren! Natuurlijk gaan we mooie Sinterklaas mutsen maken en allerlei andere Sint knutsels. Op 5 december gaan we eerst met de hele school kijken naar de aankomst van Sinterklaas en zijn Pieten. Elk jaar is dat weer een grote verrassing. Misschien komt hij dit jaar ook bij ons wel met de trein? We wachten het maar af………

De week na Sinterklaas gaan we gezellig de Kerstboom opzetten in de klas en wordt de hele school prachtig versierd. We gaan allerlei leuke kerstknutsels maken en in de klas komen mooie lichtjes te hangen. S’Morgens als we op school komen en het is nog donker buiten is dat prachtig om te zien. Op donderdag 19 december is het Kerstdiner in de klas. Ieder kind maakt iets lekkers met zijn/haar ouders. We beginnen altijd met een gezellig samenzang met alle groepen in de aula en iedereen ziet er op zijn of haar mooist uit. Daarna gaat iedere groep naar zijn eigen klas en gaat iedereen lekker eten. Dat is altijd het hoogtepunt van het jaar maar voor de kleintjes ook heel spannend! Vrijdag 20 december is het speelgoeddag en om 12:00 uur begint de Kerstvakantie!!!

 

 Mededelingen

 
8 november kijkmiddag afsluiting thema 1
11 november Sint Maarten
13 november opening thema survival
5 december Sinterklaas
19 december kerstdiner
20 december vanaf 12.15 uur kerstvakantie