Groep 1/2 A

Groepsinformatie

In Groep 1/2 a zitten 24 enthousiaste  leerlingen. Juf Bibiche werkt op maandag en de rest van de week heeft juf Karin de groep. 

Wat leren we in groep 1/2?

Ook dit schooljaar werken wij weer met een aantal thema’s uit Kleuteruniversiteit. In elk thema komen de taal- en rekendoelen aan bod voor zowel groep 1 als 2. De thema’s zijn schoolbreed, wat inhoudt dat de kleuters met dezelfde onderwerpen aan de gang gaan als de midden- en bovenbouw.
Ook de sociaal-emotionele ontwikkeling komt dit jaar volop aan bod: het leren om rekening te houden met elkaar, het aangeven van eigen grenzen en de klassen- en schoolregels bespreken.
Met het mooie weer wordt er volop buiten gespeeld, maar naarmate het weer slechter wordt, zullen we vaker spelen in de speelzaal, waar de motorische vaardigheden aan bod komen. 
Engels wordt wekelijks aangeboden, dit doen we aan de hand van de methode IPockets, waarbij de handpop Happy Monkey een grote rol speelt.
Vanaf januari gaan we aan de slag met de methode Pennenstreken, waarbij de leerlingen van groep 2 gerichte motorische activiteiten aangeboden krijgen. Ze werken hierbij in een eigen schriftje en instructie vindt plaats op het Digibord. 
 

Actueel

mei/juni/juli

We zijn in periode vier begonnen met een nieuw thema: “Wilde dieren van het woud”. We hebben in de klas met juf Isa en Fleur een geweldige Junglehoek gemaakt en elke keer komen er nieuwe dingen in te hangen. Er hangt al een slang in en apenkoppen en wat er allemaal nog meer bij komt? Dat is nog een verrassing! We zijn ook nog druk bezig om allerlei spulletjes te verzamelen zoals een verrekijker, camping pannetjes en bordjes en bestek. Straks zijn we allemaal Freek Vonks! We gaan de letter J leren en een Jungleboekje maken. Het project is geopend door een echte ranger. Zij zorgt en beschermt de jungle en de wilde beesten. We weten nu ook welke dieren er in de jungle wonen; een slang. tijger, leeuw, panda, krokodil, olifant, apen en nog veel meer!
Aan het einde van het schooljaar gaan we altijd nog een aantal leuke uitstapjes doen.
Op 5 juni hebben we de sportdag op de atletiekbaan bij Suomi. We gaan daar samen met de groepen 1, 2 en 3 in een circuitvorm sporten. De ouderraad zorgt voor drinken en iets lekkers want dat hebben we dan wel echt nodig.
En op 3 juli hebben we juffendag op school. We vieren dat in “De Veilige Haven” in IJmuiden. Hopelijk werkt het weer een beetje mee en schijnt er een lekker zonnetje. In de laatste schoolweek wordt de klas helemaal opgeruimd en schoongemaakt en dan begint op 12 juli de zomervakantie!
 

 Mededelingen

29 mei studiedag

3 t/m 14 juni Cito toetsen

5 juni sportdag

11 t/m 14 mei Avondvierdaagse

20 juni studiedag

3 juli juffendag