Groep 1/2 A

Groepsinformatie

In Groep 1/2A zitten 22 enthousiaste  leerlingen. Juf Bibiche werkt op maandag en de rest van de week heeft juf Karin de groep. 

Wat leren we in groep 1/2?

Ook dit schooljaar werken wij weer met een aantal thema’s uit Kleuteruniversiteit. In elk thema komen de taal- en rekendoelen aan bod voor zowel groep 1 als 2. De thema’s zijn schoolbreed, wat inhoudt dat de kleuters met dezelfde onderwerpen aan de gang gaan als de midden- en bovenbouw.
Ook de sociaal-emotionele ontwikkeling komt dit jaar volop aan bod: het leren om rekening te houden met elkaar, het aangeven van eigen grenzen en de klassen- en schoolregels bespreken.
Met het mooie weer wordt er volop buiten gespeeld, maar naarmate het weer slechter wordt, zullen we vaker spelen in de speelzaal, waar de motorische vaardigheden aan bod komen. 
Engels wordt wekelijks aangeboden, dit doen we aan de hand van de methode IPockets, waarbij de handpop Happy Monkey een grote rol speelt.
Vanaf januari gaan we aan de slag met de methode Pennenstreken, waarbij de leerlingen van groep 2 gerichte motorische activiteiten aangeboden krijgen. Ze werken hierbij in een eigen schriftje en instructie vindt plaats op het Digibord. 
 

Actueel

januari/februari 

Na de Kerstvakantie gaan we fris en fruitig beginnen met een nieuw spannend project namelijk “Dinosaurussen”. We gaan werken met het dino’s project van Kleuteruniversiteit en met de leskisten van Het Cultureel Erfgoed. Ook gaan we met de hele groep op donderdag 17 januari om 9:00 uur naar de tentoonstelling Dinosaurussen in het Pieter Vermeulen Museum. 

We gaan in deze periode dino skeletten maken, dino eieren opgraven, dino puzzels maken, en ontdekken wanneer ze geleefd hebben en wat de verschillende namen en soorten zijn. Er zijn dino’s die planten eten en dino’s die vlees eten. Ook zijn er dino’s die kunnen zwemmen, of vliegen.

Aan het einde van de maand beginnen de CITO toetsen voor groep 2. De kinderen maken een taal en rekentoets. Naar aanleiding van de resultaten kunnen we goed kijken waar nog eventueel hiaten zijn. 

Natuurlijk gaan we,  mocht het gaan sneeuwen en het heel koud worden, ook met de winter aan de gang!

9!

 

 Mededelingen

 
21 januari t/m 1 februari Cito toetsen 

dinsdag 15 januari studiedag

vrijdag 15 februari studiedag

woensdag 27 februari schaatsen