Groep 1/2 A

Groepsinformatie

In groep 1/2 a zitten 21 enthousiaste  leerlingen.  

Wat leren we in groep 1/2?

Ook dit schooljaar werken wij weer met een aantal thema’s uit Kleuteruniversiteit. In elk thema komen de taal- en rekendoelen aan bod voor zowel groep 1 als 2. De thema’s zijn schoolbreed, wat inhoudt dat de kleuters met dezelfde onderwerpen aan de gang gaan als de midden- en bovenbouw.
Ook de sociaal-emotionele ontwikkeling komt dit jaar volop aan bod: het leren om rekening te houden met elkaar, het aangeven van eigen grenzen en de klassen- en schoolregels bespreken.
Met het mooie weer wordt er volop buiten gespeeld, maar naarmate het weer slechter wordt, zullen we vaker spelen in de speelzaal, waar de motorische vaardigheden aan bod komen. 
Engels wordt wekelijks aangeboden, dit doen we aan de hand van de methode IPockets, waarbij de handpop Happy Monkey een grote rol speelt.
Vanaf januari gaan we aan de slag met de methode Pennenstreken, waarbij de leerlingen van groep 2 gerichte motorische activiteiten aangeboden krijgen. Ze werken hierbij in een eigen schriftje en instructie vindt plaats op het Digibord. 
 

Actueel

september/oktober

We zijn blij om elkaar weer gezellig te zien na de zomervakantie. In de eerste week zijn we vooral bezig geweest met alle regels: hoe en wat ruim je op, hoe los je een meningsverschil op, wat moet je doen als je naar het toilet gaat, waar staan alle spullen die je nodig hebt etc.
Vooral omdat er nieuwe Corona regels bij zijn is het goed om daar bewust mee om te gaan.

Ook zijn we begonnen met een nieuw project van de kleuteruniversiteit namelijk “Boer Boris heeft het heet”. Dit project sluit aan bij de zomer. Er komt tijdens het thema allerlei onderwerpen aan bod. De letter B , tellen tot 10 ( groep 1) en tot 20  (groep 2) seriëren van klein naar groot, zomer/ winterkleding, de seizoenen en wat hoort daarbij, alles rond de boerderij etc. r bewust mee om te gaan.
Na dit thema gaan we met het thema Roza Rozeur beginnen ook van de Kleuteruniversiteit.  Bij dit thema leren de kinderen om zelf oplossingen te bedenken bij verschillende opdrachten. Wij zijn heel benieuwd waar de kinderen mee komen! 
Als dit thema is afgelopen gaan we aan de lampionnen. Hoe die eruit gaan zien houden we nog even geheim……..
 

 Mededelingen

 
0