Groep 1/2 A

Groepsinformatie

In Groep 1/2 a zitten 24 enthousiaste  leerlingen. Juf Bibiche werkt op maandag en de rest van de week heeft juf Karin de groep. 

Wat leren we in groep 1/2?

Ook dit schooljaar werken wij weer met een aantal thema’s uit Kleuteruniversiteit. In elk thema komen de taal- en rekendoelen aan bod voor zowel groep 1 als 2. De thema’s zijn schoolbreed, wat inhoudt dat de kleuters met dezelfde onderwerpen aan de gang gaan als de midden- en bovenbouw.
Ook de sociaal-emotionele ontwikkeling komt dit jaar volop aan bod: het leren om rekening te houden met elkaar, het aangeven van eigen grenzen en de klassen- en schoolregels bespreken.
Met het mooie weer wordt er volop buiten gespeeld, maar naarmate het weer slechter wordt, zullen we vaker spelen in de speelzaal, waar de motorische vaardigheden aan bod komen. 
Engels wordt wekelijks aangeboden, dit doen we aan de hand van de methode IPockets, waarbij de handpop Happy Monkey een grote rol speelt.
Vanaf januari gaan we aan de slag met de methode Pennenstreken, waarbij de leerlingen van groep 2 gerichte motorische activiteiten aangeboden krijgen. Ze werken hierbij in een eigen schriftje en instructie vindt plaats op het Digibord. 
 

Actueel

maart/april

Als afsluiting van ons vorige thema dinosaurussen gaan we op 27 maart met alle kinderen naar het Pieter Vermeulen Museum in Driehuis. We gaan daar de dino tentoonstelling bekijken en allerlei spelletjes doen. 

Inmiddels zijn we alweer een aantal weken bezig met ons nieuwe thema natuur en techniek. Hiervoor gebruiken wij het prentenboek “Er zit een gat in mijn emmer”. Ook in de leerpleinen die in maart gaan plaatsvinden gaan we experimenteren met allerlei proefjes. De groep 1 kinderen blijven bij elkaar bij een juf en de groepen 2, 3 en 4 worden gemixt en verdeeld over drie juffen. Er zijn drie middagen waarop de leerpleinen zullen plaatsvinden dus elke groep komt een keer bij alle juffen. 

Met dank aan de Pearle winkel Velserbroek hebben we onze eigen brillenwinkel in onze klas. De kinderen kunnen daar hun ogen laten meten, allerlei brillen/monturen passen, afrekenen etc. Na ongeveer 2 weken gaat de brillenwinkel naar groep 1/2B en krijgen wij hun stenenwinkel in de klas.

Er zitten nu 24 kinderen in de groep.  

Groep 2 is begonnen met de methode “Pennenstreken”. Dit is een schrijfmethode die de leerlingen voorbereiden op het leren schrijven. Er wordt heel veel aandacht besteed aan het hanteren van de goede pengreep. De kinderen hebben een eigen schriftje waarin ze 1 a 2 keer per week werken.

Op 12 april gaan we op schoolreis!!! Waarheen is nog een groot geheim maar we gaan er zeker een feestje van maken!

Op vrijdag 19 april vieren wij het “Lentefeest” op school. Alle kinderen maken voor elkaar een lekkere ontbijtdoos die ze op hun allermooist mogen versieren. De Paashaas komt langs om eieren te verstoppen en iedereen mag verkleed naar school. s’Middags gaan we met de hele school kijken naar het Open Podium dat in de aula zal plaatsvinden. 

 

 Mededelingen

 

15 maart Stakingsdag

12, 18, 22 maart Leerpleinen “Grote experimenten”

12 april Schoolreisje groep 1 t/m 4

19 april Lenteviering