Groep 1/2 A

Groepsinformatie

In groep 1/2 a zitten 21 enthousiaste  leerlingen.  

Wat leren we in groep 1/2?

In de kleutergroepen werken wij het hele jaar door thema gericht. Wij werken met Kleuteruniversiteit. Dit is programma dat digitale projecten aanbiedt aan de hand van prentenboeken. Binnen deze projecten komen alle ontwikkelingsaspecten aanbod dmv vele leuke lessen en activiteiten. Ook krijgen de kinderen twee keer per week Engelse les. Wij gebruiken hierbij de methode Groove me. Spelenderwijs maken de kinderen kennis met de Engelse taal. Ook gebruiken wij de methode Pennenstreken om de schrijfvormen met de kinderen van groep 2 te oefenen. 
Natuurlijk worden gedurende het jaar de jaarfeesten zoals Sinterklaas, Kerstmis etc uitgebreid gevierd!
 
In de maand september ontvangt u via Parro de uitnodiging voor het kennismakingsgesprek.
 

Actueel

maart/ april

We zijn na de voorjaarsvakantie begonnen met het thema “Welkom thuis, bever” een reis om de wereld.

Bever gaat op avontuur maar hij verdwaalt. Akita reist met een luchtballon rond de wereld. Samen zoeken ze het huis van Bever.

In Welkom thuis, bever! Een prentenboek van Magnus Weightman is ontzettend veel te zien. In dit project van Kleuteruniversiteit leren de kinderen alles over verschillende voertuigen, terwijl ze een reis om de wereld maken.

Een landkaart vormt de rode draad van het project. Tijdens de startactiviteit wordt een brief bezorgd van Bever, met een landkaart en het cijfer 0. Als dat de nieuwsgierigheid van de kinderen niet wekt………

We gaan met verschillende voertuigen op reis zoals een luchtballon, een onderzeeër, een bus, een trein, een boot een vliegtuig, een helikopter etc.

Ook gaan we allerlei raadsels oplossen, zelfs een sudoka!!!

We zijn ongeveer 3 weken met het project bezig.

 

Daarna gaan we verder met het thema “Lente”. We gaan kijken welke bloemen in het voorjaar groeien. En welke jonge dieren er geboren worden. We gaan in het kader van het project ook naar boerderij Zorgvrij om daar een speurtocht te doen over Jonge Dieren op 7 april.

Op 8 april gaan we met de hele school optreden in de Stadsschouwburg van Velsen! Het gebouw van De Pionier bestaat 30 jaar en we gaan terugkijken naar deze periode. De naam van de voorstelling heet dan ook “De Pionier kijkt terug”. De opening van de voorstelling is op woensdag 16 maart met de hele school in de aula. Alle leerkrachten doen hieraan mee. Het wordt een grote verkleedpartij!!

Alle groepen krijgen in de weken voor 8 april, 4 keer dansles van Charo Boccaranda, dansdocente van het Kunstencentrum Velsen. Ook de leerkrachten leren de kinderen een dans of een lied. Beide dansen laten de kinderen tijdens de voorstelling zien. Ook mogen een aantal talentjes alleen of met een groepje kinderen optreden. We hebben er ontzettend veel zin in!!!

Meteen na de voorstelling komt het Paas/lente feest. Alle kinderen krijgen in de week voor het paasfeest een taartdoos mee die ze moeten versieren en vullen met ontbijtspulletjes voor een medeleerling. Ook gaan de kinderen paaseitjes zoeken op het plein onder de begeleiding van een Paashaas. De ouderraad zorgt elk jaar voor een heerlijke traktatie in de pauze.

 Mededelingen

18 maart 2022: voorstelling groep 1/2b

08 april 2022: schoolvoorstelling Schouwburg Velsen

13 april 2022: paasontbijt

14 april 2022: studiedag, alle kinderen vrij

15 april 2022: goede vrijdag, alle kinderen vrij

18 april 2022: 2e paasdag, alle kinderen vrij

19 april 2022: MR Vergadering

25 april 2022 t/m 08 mei 2022: start meivakantie