Groep 1/2 B

Groepsinformatie

De groep 1/2 B  heeft 22 kinderen in de klas. We hebben het erg gezellig met elkaar en onze klas vindt spelen in het speellokaal het allerleukste wat er is.

Wat leren we in groep 1/2?

Ook dit schooljaar werken wij weer met een aantal thema’s uit Kleuteruniversiteit. In elk thema komen de taal- en rekendoelen aan bod voor zowel groep 1 als 2. De thema’s zijn schoolbreed, wat inhoudt dat de kleuters met dezelfde onderwerpen aan de gang gaan als de midden- en bovenbouw.
Ook de sociaal-emotionele ontwikkeling komt dit jaar volop aan bod: het leren om rekening te houden met elkaar, het aangeven van eigen grenzen en de klassen- en schoolregels bespreken.
Met het mooie weer wordt er volop buiten gespeeld, maar naarmate het weer slechter wordt, zullen we vaker spelen in de speelzaal, waar de motorische vaardigheden aan bod komen. 
Engels wordt wekelijks aangeboden, dit doen we aan de hand van de methode IPockets, waarbij de handpop Happy Monkey een grote rol speelt.
Vanaf januari gaan we aan de slag met de methode Pennenstreken, waarbij de leerlingen van groep 2 gerichte motorische activiteiten aangeboden krijgen. Ze werken hierbij in een eigen schriftje en instructie vindt plaats op het Digibord. 
 

Actueel

januari/februari

Onze groep telt inmiddels 21 leerlingen, waarvan tien groep twee leerlingen en elf groep één leerlingen. Onze stagiaire Dylaila is op donderdag aanwezig ter ondersteuning. 

Deze maand is ons thema ‘dinosaurussen’. Dankzij de stichting Cultureel Erfgoed is een leskist voorhanden, waarbij leuke en leerzame activiteiten kunnen worden uitgevoerd. Ook staat dit thema centraal in het spel van de kinderen en kunnen zij het geleerde integreren in het spel en spelenderwijs leren bij bijvoorbeeld de watertafel of de bouwhoek. 

Ook gaan wij op excursie naar het Pieter Vermeulen museum. 

 

Mededelingen

21 januari t/m 1 februari Cito toetsen 

dinsdag 15 januari studiedag

vrijdag 15 februari studiedag

woensdag 27 februari schaatsen