Groep 1/2 B

Groepsinformatie

 In onze klas zitten momenteel 17 kleuters die er heel veel zin in hebben om er een gezellig en leerzaam jaar van te maken. Na de herfstvakantie komen er geregeld nieuwe kinderen bij.

Wat leren we in groep 1/2?

In de kleutergroepen werken wij het hele jaar door themagericht. Wij werken met Kleuteruniversiteit, dit is een programma dat digitale projecten aanbiedt aan de hand van prentenboeken. Binnen deze projecten komen alle ontwikkelingsaspecten aan bod d.m.v. vele leuke lessen en activiteiten. Ook krijgen de kinderen twee keer per week Engelse les. Wij gebruiken hierbij de methode ‘Groove me.’ Deze methode is erop gericht dat kinderen spelenderwijs kennis maken met de Engelse taal. Iedereen is erg enthousiast over de spelletjes en liedjes. Aan de kinderen uit groep twee bieden wij activiteiten aan die gericht zijn op de schrijfvormen, hierbij gebruiken wij de methode Pennenstreken
 

Actueel

maart/april

Meteen na de Paasdagen en het Paas/Lentefeest zijn we begonnen met het project “Ridders en Kastelen”. Voor dit project lenen we leskisten van het Cultureel Erfgoed met allerlei puzzels, les ideeën, ridder en jonkvrouw verkleedkleren, prentenboeken, playmobil etc. We krijgen in de komende themaweken ook een drama les over Ridders van Janna Handgraaf die verbonden is aan het Cultureel Erfgoed. Ook werken uit het project Ridders van Kleuteruniversiteit.
We weten ondertussen al een heleboel over het leven op een kasteel en hoe een kasteel er uit ziet. Meestal heeft een kasteel 4 torens en een binnenplaats. Ook weten we wat een ridder draagt als hij gaat vechten en dat datgene heel zwaar is.
We hebben kleurrijke schilden gemaakt waarvan 2 helften gespiegeld zijn en van 16 vierkantjes zijn we kastelen aan het maken. Ook de versierde spiegeltjes van de jonkvrouwen zijn we niet vergeten.
Het is een heerlijk thema om mee te werken!
Op 22 april vieren we op school “Koningsdag”. Sommige kleuters zitten zo in het thema en hebben het over “Ridderdag” . We openen de dag met het Koningslied Zij aan Zij. We hebben dit lied (en dansje) al in de afgelopen weken meerdere keren geoefend. Daarna gaan we Koningskronen en Prinsessenkronen knutselen en ’s middags gaan we samen met de gymmeester Leroy spelletjes op het plein doen.
Uiteraard mag iedereen in het oranje komen en gaan we er een superleuk feest van maken!
 

Mededelingen

0