Groep 1/2 B

Groepsinformatie

De groep 1/2 b  heeft 18 kinderen in de klas. We hebben het erg gezellig met elkaar en onze klas vindt spelen in het speellokaal het allerleukste wat er is.

Wat leren we in groep 1/2?

Ook dit schooljaar werken wij weer met een aantal thema’s uit Kleuteruniversiteit. In elk thema komen de taal- en rekendoelen aan bod voor zowel groep 1 als 2. De thema’s zijn schoolbreed, wat inhoudt dat de kleuters met dezelfde onderwerpen aan de gang gaan als de midden- en bovenbouw.
Ook de sociaal-emotionele ontwikkeling komt dit jaar volop aan bod: het leren om rekening te houden met elkaar, het aangeven van eigen grenzen en de klassen- en schoolregels bespreken.
Met het mooie weer wordt er volop buiten gespeeld, maar naarmate het weer slechter wordt, zullen we vaker spelen in de speelzaal, waar de motorische vaardigheden aan bod komen. 
Engels wordt wekelijks aangeboden, dit doen we aan de hand van de methode IPockets, waarbij de handpop Happy Monkey een grote rol speelt.
Vanaf januari gaan we aan de slag met de methode Pennenstreken, waarbij de leerlingen van groep 2 gerichte motorische activiteiten aangeboden krijgen. Ze werken hierbij in een eigen schriftje en instructie vindt plaats op het Digibord. 
 

Actueel

september/oktober

Een nieuw schooljaar is van start gegaan! Na een heerlijke vakantie kwamen we allemaal vol met vakantieverhalen een prachtig verbouwd klaslokaal binnen! Klas 1 /2 B is begonnen met 17 leerlingen, maar er komen gedurende dit jaar nog gezellig een aantal kinderen bij. In de eerste week hebben we met elkaar kennis gemaakt en afspraakjes gemaakt over hoe we met elkaar omgaan en hebben we ervaren hoe de activiteiten zich in de klas opvolgen. Ook zijn we met elkaar door de klas gelopen om te zien wat er allemaal staat en in welke kasten de spelletjes weer moeten staan als je klaar bent met spelen. Ook zijn de eerste vriendschappen al gesloten! We zijn inmiddels begonnen met ons eerste thema: Indianen!  Door middel van allerlei activiteiten zoals: taal, rekenspelletjes, muziek en bewegingsspel maken we kennis met het onderwerp. Inmiddels hangen en staan er in de klas alweer prachtige werkjes van de kinderen. Ook hebben we al een start gemaakt met de kindgesprekjes en hangt de intekenlijst voor u in de gang. 
We hebben er allemaal weer zin en en gaan er een geweldig schooljaar van maken!
 

Mededelingen

12 september algemene informatieavond
20 september schoolfotograaf
30 sept. t/m 4 oktober leerpleinen
2 oktober begin Kinderboekenweek
11 oktober kleedjesmarkt