Groep 1/2 B

Groepsinformatie

 In onze klas zitten momenteel 17 kleuters die er heel veel zin in hebben om er een gezellig en leerzaam jaar van te maken. Na de herfstvakantie komen er geregeld nieuwe kinderen bij.

Wat leren we in groep 1/2?

In de kleutergroepen werken wij het hele jaar door themagericht. Wij werken met Kleuteruniversiteit, dit is een programma dat digitale projecten aanbiedt aan de hand van prentenboeken. Binnen deze projecten komen alle ontwikkelingsaspecten aan bod d.m.v. vele leuke lessen en activiteiten. Ook krijgen de kinderen twee keer per week Engelse les. Wij gebruiken hierbij de methode ‘Groove me.’ Deze methode is erop gericht dat kinderen spelenderwijs kennis maken met de Engelse taal. Iedereen is erg enthousiast over de spelletjes en liedjes. Aan de kinderen uit groep twee bieden wij activiteiten aan die gericht zijn op de schrijfvormen, hierbij gebruiken wij de methode Pennenstreken
 

Actueel

januari/februari

De afgelopen periode hebben we veel samengewerkt om ook voor de kleuters een onlineprogramma te maken. Na enige opstart problemen en toen geweldige hulp van de vader van Olivier, lukte het om elke dag om negen uur samen met alle kinderen een leuke les te doen. We hebben letters geleerd en veel woorden over de winter. We zongen elke dag over de dagen van de week maar ook over de kleuren in het Engels en een bibberlied over de kou. We hebben ook Bingo gespeeld, dat was leuk en spannend.  

Elke week konden de kinderen een werkboekje en een knutselwerk ophalen van school. Het was super om te zien hoe enthousiast de kinderen daarmee aan de slag gingen. Gelukkig stuurden de ouders vaak een foto van de werkjes en konden de juffen zien hoe goed dat ging. 

Verder hebben we zoveel mogelijk kinderen gesproken en gezien tijdens het videobellen. Dan was er tijd om een vraag te stellen en gezellig te kletsen. 

We zijn heel blij om de kinderen vanaf maandag weer allemaal in het echt te zien!

 

Mededelingen

0