Groep 1/2 B

Groepsinformatie

De groep 1/2 b  heeft 20 kinderen in de klas. We hebben het erg gezellig met elkaar en onze klas vindt spelen in het speellokaal het allerleukste wat er is.

Wat leren we in groep 1/2?

Ook dit schooljaar werken wij weer met een aantal thema’s uit Kleuteruniversiteit. In elk thema komen de taal- en rekendoelen aan bod voor zowel groep 1 als 2. De thema’s zijn schoolbreed, wat inhoudt dat de kleuters met dezelfde onderwerpen aan de gang gaan als de midden- en bovenbouw.
Ook de sociaal-emotionele ontwikkeling komt dit jaar volop aan bod: het leren om rekening te houden met elkaar, het aangeven van eigen grenzen en de klassen- en schoolregels bespreken.November:
De herfst heeft zijn intrede gedaan en dat is ook in onze klas zichtbaar. De kinderen hebben van thuis kastanjes, eikels en beukennootjes meegenomen en hiermee hebben wij de herfsttafel versierd. We hebben geleerd dat egels een warm holletje van bladeren maken in de herfst om zich klaar te maken voor hun winterslaap. Met Sint Maarten om de hoek was de keuze voor een lampion dan ook snel gemaakt: het werden egels, welke een mooi plekje hebben gekregen in de klas, alvorens ze mee naar huis te nemen. Op maandag 11 november mogen de kinderen traditiegetrouw de andere groepen langs om hun lampionnen te laten zien en de mooiste liedjes te laten horen. Wie weet krijgen ze wat lekkers…
Tijdens de voorstelling van 1/2 b hebben we een toneelstukje opgevoerd van Jip & Janneke en liedjes laten horen over de herfst. Ook Engels kwam aan bod: in tweetallen voerden de kinderen korte gesprekjes met elkaar. Ook het liedje ‘colours of the rainbow’ kwam aan bod. Zo lieten de kinderen horen hoe goed zij de kleuren al kunnen benoemen in het Engels.             
Met het mooie weer wordt er volop buiten gespeeld, maar naarmate het weer slechter wordt, zullen we vaker spelen in de speelzaal, waar de motorische vaardigheden aan bod komen. 
Engels wordt wekelijks aangeboden, dit doen we aan de hand van de methode IPockets, waarbij de handpop Happy Monkey een grote rol speelt.
Vanaf januari gaan we aan de slag met de methode Pennenstreken, waarbij de leerlingen van groep 2 gerichte motorische activiteiten aangeboden krijgen. Ze werken hierbij in een eigen schriftje en instructie vindt plaats op het Digibord. 
 

Actueel

mei/juni

Na de meivakantie zijn we gestart met halve groepen. Op maandag en donderdag komt de ene helft en op dinsdag en vrijdag de andere helft. Wat fijn om elkaar weer te zien, want wat hebben we elkaar gemist!
We knutselen bloemen voor in de klas, zodat we de boel weer een beetje opvrolijken. Het wordt een fleurig geheel!
De laatste weken van het jaar houden we ons bezig met het thema ‘kriebelbeestjes’. Aan de hand van het bijbehorende prentenboek voeren we allerlei betekenisvolle reken- en taalactiviteiten uit in de klas.
Ook worden er gymlessen aangeboden door onze gymjuf en – meester, op de donderdag en vrijdag op Het Asfalt.
Tot nader order wordt op maandag, donderdag en vrijdag wordt het thuisonderwijs verzorgd door juf Bibiche. In sessies van 20 minuten videobellen, in kleine groepjes, worden verschillende activiteiten aangeboden. Niet alleen op taal- en rekengebied, maar ook ons nieuwe Engelse thema ‘Spring’ wordt behandeld. Door middel van liedjes en spelletjes leren de kinderen spelenderwijs de bijbehorende woorden

 

Mededelingen

0