Groep 1/2 B

Groepsinformatie

De groep 1/2 b  heeft 24 kinderen in de klas. We hebben het erg gezellig met elkaar en onze klas vindt spelen in het speellokaal het allerleukste wat er is.

Wat leren we in groep 1/2?

Ook dit schooljaar werken wij weer met een aantal thema’s uit Kleuteruniversiteit. In elk thema komen de taal- en rekendoelen aan bod voor zowel groep 1 als 2. De thema’s zijn schoolbreed, wat inhoudt dat de kleuters met dezelfde onderwerpen aan de gang gaan als de midden- en bovenbouw.
Ook de sociaal-emotionele ontwikkeling komt dit jaar volop aan bod: het leren om rekening te houden met elkaar, het aangeven van eigen grenzen en de klassen- en schoolregels bespreken.
Met het mooie weer wordt er volop buiten gespeeld, maar naarmate het weer slechter wordt, zullen we vaker spelen in de speelzaal, waar de motorische vaardigheden aan bod komen. 
Engels wordt wekelijks aangeboden, dit doen we aan de hand van de methode IPockets, waarbij de handpop Happy Monkey een grote rol speelt.
Vanaf januari gaan we aan de slag met de methode Pennenstreken, waarbij de leerlingen van groep 2 gerichte motorische activiteiten aangeboden krijgen. Ze werken hierbij in een eigen schriftje en instructie vindt plaats op het Digibord. 
 

Actueel

mei/juni/juli

We zijn begonnen aan de laatste periode van dit schooljaar, het thema waar we deze tijd mee aan de slag gaan  gaat over de wilde dieren in de jungle!
In de klas is al een spannende junglehoek gemaakt, waar veel dieren al een plekje hebben gevonden. Veel dieren worden tijdens de lessen uitvoerig besproken en bekeken op het digibord. Geregeld zijn wij met elkaar verbaasd over het leven van deze dieren. Wist u dat een aap aan zijn lekkere mierenhapje  komt door met een stok in de grond te gaan roeren?
Als u dit leest hebben de kinderen al een geweldig schoolreisje achter de rug. Op 5 juni hebben we met de hele school nog een sportdag op de atletiekbaan bij Suomi. Met elkaar gaan we daar allemaal leuke spelletjes doen in een circuitvorm. De ouderrraad zorgt voor drinken en iets lekkers.Op 3 juli staat de juffendag gepland.Alle juffen van de onderbouw vieren dan hun verjaardag in speeltuin De veilige Haven. Op 12 juli begint dan  de zomervakantie.
 

Mededelingen

29 mei studiedag

3 t/m 14 juni Cito toetsen

5 juni sportdag

11 t/m 14 mei Avondvierdaagse

20 juni studiedag

3 juli juffendag