Groep 3

Groepsinformatie

Groep 3 heeft 23 enthousiaste leerlingen.

Wat leren wij in groep 3

In groep 3 is lezen eigenlijk het belangrijkste, meteen gevolgd door rekenen en schrijven. Wij gebruiken de methode Veilig leren lezen en dat betekent dat wij werken met werkboekjes, letterdozen, klikklakboekjes en digitaal materiaal van die methode. Digitaal worden de kinderen begeleid door Zoem, een bij. Wij, de volwassenen zeggen dat ze letters leren, maar eigenlijk leren de kinderen klanken! Een klank met daarbij een teken, om het beter te kunnen onthouden. De kinderen oefenen ook op het Chromebook met lezen. Sommige kinderen hebben iets meer tijd en aandacht nodig bij het leren lezen en zij krijgen van kinderen uit groep 7 en 8 extra hulp met het computerprogramma Bouw! Als we een klank geleerd hebben gaan we deze ook meteen leren schrijven. Met rekenen oefenen we met de getallenlijn tot 100. Deze wordt steeds verder uitgebreid. Ook werken we met de dobbelsteen om de structuur van een getal te leren. Ook gaan we meten, tijd (hele uur) en geld. Voor wereldoriëntatie gebruiken we de methode Blink. Elke 10 weken is er een ander thema in de hele school. Voor Engelse les werken we in groep 3 met de methode “Groove me”. De eerste serie lessen ging over de jungle. Voor de gymles is het fijn als de kinderen goed passende gymschoenen hebben en een stevige rugzak om alles in te stoppen. Het is toch een hele wandeling naar het Polderhuis toe en dan loop je het liefst met je handen vrij!

Actueel

januari/ februari
 
Na de kerstvakantie mochten we weer naar school. 
De eerste week hebben we veel herhalingsoefeningen gedaan.
 
Met lezen kennen we nu bijna alle letters al, de komende weken gaan we de au, ui en f leren. We lezen iedere dag en doen ook zeer regelmatig ZOEM, een digitale verwerking van wat we hebben geleerd. Natuurlijk lezen we iedere dag in ons boek.
 
Met rekenen zijn we op het rekenrek met tientallen bezig en gaan we de komende weken ons bezig houden met tellen en getallen op de getallenlijn plaatsen tot 100.
 
Tijdens Blink gaat het over “ik en mijn familie” we het gesproken en gewerkt over welke kleding onze ouders vroeger aan hadden, met welk speelgoed speelden onze opa’s en oma’s, hoe waren we zelf als baby.
Januari is altijd de Cito maand, 2 weken lang toetsen we op spelling, rekenen, lezen en woordenschat. Na de toetsen volgen de portfolio gesprekken.
 
Groetjes Nicole

Mededelingen

24 januari t/m 04 februari 2022: CITO alle groepen

09 februari 2022: Studiedag, alle kinderen vrij

21 februari t/m 25 februari 2022: Voorjaarsvakantie