Groep 3

Groepsinformatie

Groep 3 heeft nu 21 leerlingen, waarvan 11 jongens en 10 meisjes. Juf Elsa werkt iedere dag, maar 13 donderdagen is zij vrij en dan is juf Nicole in groep 3. Op donderdag komt juf Kim als stagiaire in de groep. Zij is een tweedejaarsstudente van de Pabo. Op maandag krijgen de kinderen gymles van juf Saskia en op donderdag van meester Leroy. Juf Kitty komt op maandag drie kwartier in de groep en dan kan juf Elsa kindgesprekken houden.

Wat leren wij in groep 3

september/oktober

In groep 3 is lezen eigenlijk het belangrijkste, meteen gevolgd door rekenen en schrijven. Wij gebruiken de methode Veilig leren lezen en dat betekent dat wij werken met werkboekjes, letterdozen, klikklakboekjes en digitaal materiaal van die methode. Digitaal worden de kinderen begeleid door Zoem, een bij. Wij, de volwassenen zeggen dat ze letters leren, maar eigenlijk leren de kinderen klanken! Een klank met daarbij een gebaar, om het beter te kunnen onthouden. Tot nu toe hebben wij de volgende klanken geleerd: i, k, m, s, p, aa, r en er volgen nog de -e en de -v! De kinderen oefenen ook op het chromebook met lezen. Sommige kinderen hebben iets meer tijd en aandacht nodig bij het leren lezen en zij krijgen van kinderen uit groep 8 extra hulp met het computerprogramma Bouw! Als we een klank geleerd hebben gaan we deze ook meteen leren schrijven.

Met rekenen oefenen we met de getallenlijn tot 20. Deze wordt steeds verder uitgebreid. Ook werken we met de dobbelsteen om de structuur van een getal te leren. Elke derde les van de week gaat over meten, tijd (hele uur) en geld.

Voor wereldoriëntatie gebruiken we de methode Blink. Elke 10 weken is er een ander thema in de hele school. Nu is het: “Wereldse zaken”. Wij gebruiken een werkboekje over een wereldreis. We komen eerst in de woestijn, dan in de jungle en daarna op de Noordpool.

Voor Engelse les werken we in groep 3 met de methode “Groove me”. De eerste serie lessen gaat over de jungle. Dat sluit mooi aan bij het thema “Wereldreis”.

We zingen al veel liedjes. Deze komen in de multomap die de kinderen van huis hebben meegenomen. Ook al het losse werk komt in deze multomap.

Voor de gymles is het fijn als de kinderen goed passende gymschoenen hebben en een stevige rugzak om alles in te stoppen. Het is toch een hele wandeling naar het Polderhuis toe en dan loop je het liefst met je handen vrij!

Over een paar weken beginnen we met de “Coole Kikker”. Daar hoort u dan de volgende keer meer over!

Actueel

september/oktober

 

 Mededelingen

12 september algemene informatieavond
20 september schoolfotograaf
30 sept. t/m 4 oktober leerpleinen
2 oktober begin Kinderboekenweek
11 oktober kleedjesmarkt