Groep 3

Groepsinformatie

Groep 3 heeft 21 enthousiaste leerlingen, Amy, Lavin, Rasha, Nova, Jahmar, Jura, Sam, Milan, Ivy, Maher, Darnia, Liz, Cat, James, Saar, Emma, Leona, Sulayman, Lukas, Sarah en Daley

Wat leren wij in groep 3

In groep 3 is lezen eigenlijk het belangrijkste, meteen gevolgd door rekenen en schrijven. Wij gebruiken de methode Veilig leren lezen en dat betekent dat wij werken met werkboekjes, letterdozen, klikklakboekjes en digitaal materiaal van die methode. Digitaal worden de kinderen begeleid door Zoem, een bij. Wij, de volwassenen zeggen dat ze letters leren, maar eigenlijk leren de kinderen klanken! Een klank met daarbij een gebaar, om het beter te kunnen onthouden. De kinderen oefenen ook op het chromebook met lezen. Sommige kinderen hebben iets meer tijd en aandacht nodig bij het leren lezen en zij krijgen van kinderen uit groep 7 en 8 extra hulp met het computerprogramma Bouw! Als we een klank geleerd hebben gaan we deze ook meteen leren schrijven. Met rekenen oefenen we met de getallenlijn tot 100. Deze wordt steeds verder uitgebreid. Ook werken we met de dobbelsteen om de structuur van een getal te leren. Ook gaan we meten, tijd (hele uur) en geld. Voor wereldoriëntatie gebruiken we de methode Blink. Elke 10 weken is er een ander thema in de hele school. Voor Engelse les werken we in groep 3 met de methode “Groove me”. De eerste serie lessen ging over de jungle. Voor de gymles is het fijn als de kinderen goed passende gymschoenen hebben en een stevige rugzak om alles in te stoppen. Het is toch een hele wandeling naar het Polderhuis toe en dan loop je het liefst met je handen vrij!

Actueel

januari/februari

In januari moesten we helaas weer thuis werken. Iedere morgen om 9 uur zit iedereen klaar voor zijn chromebook en doet dan heel goed mee met rekenen. We zijn druk bezig met spitsen, tellen tot 100 en vriendje van 10, wie het snapt na de uitleg gaat lekker zelf aan de slag en anders doen we het samen.
Om 10.15 ga ik voorlezen, het spannende verhaal van Dolfje Weerwolfje, veel kinderen zitten dan lekker met wat eten en drinken te luisteren.
Daarna gaan we lezen en werken uit Veilig leren lezen en ik ga dan ook met 1 a 2 kinderen samen lezen. We hebben nu alle letters geleerd en zijn nu met de sch en ng bezig.
Tenslotte gaan we nog schrijven, we werken al uit schrijfboekje c of we herhalen de geleerde letters nog eens.
Ik ben super trots op groep 3, ze doen zo goed hun best (en ook hun ouder) en ze doen zo goed mee met alle online lessen.
En hopelijk kunnen we weer snel naar school.

 Mededelingen