Groep 5

Groepsinformatie

In groep 5 zitten 22 super enthousiaste kinderen. Ze heten: Cenna, Khaled, Gwen, Tigo, Ayman, Sofie, Stijn, Luuk, Sep, Sara, Safiya, Lara, Sterre, Max, Veerle, Sem, Felice, Daan, Julia, Amy, Bo en Sophie.

Wat leren we in groep 5?

In groep 5 gaan we weer veel nieuwe dingen leren. Daarnaast herhalen we veel informatie die in andere jaren is aangeboden.

Taal: we leren onder andere wat werkwoorden en zelfstandig naamwoorden zijn. Ook leren we waar we leestekens, zoals komma’s, punten en uitroeptekens in de zin moeten staan.Rekenen: we leren de tafel van 6, 7, 8 en 9. Ook leren we optellen en aftrekken tot 1000. Spelling: we werken met de methode Staal, een methode waarbij de kinderen elke dag een dictee hebben. Ze leren goed luisteren naar de woorden en schrijven de woorden met behulp van de bijbehorende categorie.    Blink: Blink is dit jaar op een nieuwe manier vormgegeven. De vakken Aardrijkskunde, Natuur & Techniek en Geschiedenis worden niet apart aangeboden, maar zijn geïntegreerd in de lessen. Het thema van de eerste 10 weken is ‘het Wereldrestaurant’. Dit thema valt onder het overkoepelende thema ‘Reizen’ waaraan gewerkt wordt in alle groepen van de Pionier.

Actueel

november/december

De eerste week van november is het eerste thema ‘Wereldse zaken’ afgesloten met een kijkmiddag op vrijdag 8 november. Alle ouders en opa’s en oma’s konden een kijkje nemen in de klassen om de activiteiten en werkjes rondom dit thema te bewonderen. Op deze middag konden de kinderen ook verouderde kinderboeken meenemen die niet meer in de nieuwe schoolbieb passen.

Om het nieuwe thema (Survival) te openen organiseren we voor de hele school op 13 november een Survivaldag. Op deze dag gaan de leerlingen allerlei activiteiten doen rondom het thema Survival. Denk bijvoorbeeld aan vetbollen maken voor vogels, knopen leggen, geheimtaal ontcijferen, marshmallows roosteren, luisteren naar een verhaal, schminken in camouflagekleuren etc.

Vanuit Blink wordt er ook in het nieuwe thema gewerkt. Voor groep 5 is het subthema Bijzondere bewoners: over hoe planten, mensen en dieren zich aanpassen aan hun omgeving. Het thema wordt afgesloten met weetjesmuur. Verder zijn het weer spannende tijden voor de kinderen: Sint Maarten, Sinterklaas en Kerst. Bij groep 5 komt er zelfs nog een spannende activiteit bij: de voorstelling aan het eind van de maand november. Doe daar nog eens twee zwemdagen bij en We hoeven ons dus niet te vervelen in de klas.

 

Mededelingen

8 november kijkmiddag afsluiting thema 1

8 t/m 15 november week van de mediawijsheid

11 november Sint Maarten

13 november opening thema survival

5 december Sinterklaas

19 december kerstdiner

20 december vanaf 12.15 uur kerstvakantie