Groep 5

Groepsinformatie

In groep 5 zitten 24 zeer diverse, enthousiaste kinderen. Voor de groep staan twee juffen. Van maandag, dinsdag en woensdag  staat juf Diana voor de groep en donderdag en vrijdag meester Aron.

Wat leren we in groep 5?

In groep 5 gaan we weer veel nieuwe dingen leren. Daarnaast herhalen we veel informatie die in andere jaren is aangeboden.

Taal: we leren onder andere wat werkwoorden en zelfstandig naamwoorden zijn. Ook leren we waar we leestekens, zoals komma’s, punten en uitroeptekens in de zin moeten staan.
Rekenen: We hebben een nieuwe methode voor rekenen: WIG5. Een digitale methode waarbij we onder meer de tafel van 6, 7, 8 en 9 leren. Ook leren we optellen en aftrekken tot 1000 en de digitale klok aflezen.
Spelling: we werken met de methode Staal, een methode waarbij de kinderen elke dag een dictee hebben. Ze leren goed luisteren naar de woorden en schrijven de woorden met behulp van de bijbehorende categorie. We hebben inmiddels weer 2 nieuwe categorieen erbij geleerd: het kilowoord en het ’s woord! Hier oefenen we veel mee. Ook beginnen we langzaamaan te leren wat bijvoeglijke naamwoorden zijn, werkwoorden en de persoonsvorm.
Blink: Ook dit jaar werken we weer met Blink. De vakken Aardrijkskunde, Natuur & Techniek en Geschiedenis worden niet apart aangeboden, maar zijn geïntegreerd in de lessen. Telkens weer werken we met een nieuw leuk thema!

Actueel

maart/april

Bijna lente en dat merken we in de klas ook. De kinderen zijn nog steeds hard bezig met automatiseren bij rekenen. Uiteraard doen we dit op een leuke manier met sommen in paaseieren en lente werkboekjes. Daarnaast zijn we bezig met een mooie 3D lenteknutsel! We starten ook met een nieuwe rekenprogramma Bareka, om het automatiseren nog verder eigen te maken.

Daarnaast zijn we begonnen met spreekbeurten in de klas en krijgen de kinderen meer eigenaarschap door zelf te kiezen wat ze met zelfstandig werken willen doen. Ze kunnen kiezen uit twee taken, bijvoorbeeld rekenen en schrijven en bepalen zelf waarmee en hoe ze starten en moeten hun eigen tijd inplannen. Zo werken we toe naar wat meer zelfstandigheid. Kortom ook deze periode weer allemaal spannende en leuke uitdagingen voor groep 5!

Mededelingen

0