Groep 5

Groepsinformatie

In groep 5 zitten 17 super enthousiaste kinderen. Ze heten: Maira, Arlen, Abdu, Lumen, Yusuf, Senne, Lukas, Berkay, Joey, Khloé, Faye, Danique, Presley, Eva, Daylin, Milan en Finn

Wat leren we in groep 5?

In groep 5 gaan we weer veel nieuwe dingen leren. Daarnaast herhalen we veel informatie die in andere jaren is aangeboden.

Taal: we leren onder andere wat werkwoorden en zelfstandig naamwoorden zijn. Ook leren we waar we leestekens, zoals komma’s, punten en uitroeptekens in de zin moeten staan.Rekenen: we leren de tafel van 6, 7, 8 en 9. Ook leren we optellen en aftrekken tot 1000. Spelling: we werken met de methode Staal, een methode waarbij de kinderen elke dag een dictee hebben. Ze leren goed luisteren naar de woorden en schrijven de woorden met behulp van de bijbehorende categorie.    Blink: Blink is dit jaar op een nieuwe manier vormgegeven. De vakken Aardrijkskunde, Natuur & Techniek en Geschiedenis worden niet apart aangeboden, maar zijn geïntegreerd in de lessen. Het thema van de eerste 10 weken is ‘het Wereldrestaurant’. Dit thema valt onder het overkoepelende thema ‘Reizen’ waaraan gewerkt wordt in alle groepen van de Pionier.

Actueel

maart/april

Groep 5 nieuws.
Buiten schijnt de zon en wij moeten zoveel mogelijk binnen blijven, staat zo haaks op elkaar.
Gelukkig hebben velen een tuin om even te luchten en hopen wij dat de kinderen, naast hun werk van school, ook kunnen ontspannen. En u, als ouder, ook.
Geen makkelijke opgave…..
Toch een klein stukje nieuws van en over groep 5.
We hebben de laatste weken hard gewerkt, dat staat voorop.
Wat waren de kinderen flexibel, ze hadden zo nu en dan een andere leerkracht, maar dat was geen probleem, ze gingen door met hun werk.

De portfolio’s zijn meegegaan naar huis, de kinderen hebben er hard aan gewerkt met mooie resultaten.

Met Blink zijn we begonnen met het onderwerp: ‘Wereldse Kinderen’ en hebben de kinderen hun eigen schrift gekregen, waarin ze over zichzelf heel veel kunnen vertellen, tekenen, plakken, alles mag. Ook is het de bedoeling om eens te bekijken hoe andere kinderen in andere werelddelen leven. Deze les hebben we gedaan en daar kan iedereen mee verder.
Ieder kind mag zelf bedenken wat er in het schrift geschreven kan worden en alles is goed.
Misschien is er een atlas in huis? Kunnen kaarten bekeken worden en natuurlijk geef Google ook veel mogelijkheden.

We zijn met de klas ook in gesprek gegaan. We willen graag de sfeer nog beter krijgen, zodat iedereen zich prettig in de groep voelt.
Knap hoe ieder kind zich open durft te stellen en knap hoe ze met elkaar in gesprek gaan.
Daar hebben we bewondering voor.

Hier laten we het bij, we houden contact……

Juf Kitty en juf Gerry

 

Mededelingen

1