Groep 6

Groepsinformatie

De groep bestaat nu uit 15 leerlingen; dat kan nadelen hebben, minder vriendjes/vriendinnetjes waar je mee kunt spelen/afspreken, maar ook voordelen!! De kinderen kunnen veel meer begeleid worden op hun eigen niveau, zowel in de hulpgroep als voor de kinderen die iets meer uitdaging nodig hebben.

 

Wat leren we in groep 6?                                                                                                   

De categorieën van spelling worden uitgebreid. Als het goed is heeft u via de mail of Parro een instructiefilmpje gekregen hoe wij hier op school mee werken.
Dan zijn we ook heel druk bezig met: grote getallen optellen en aftrekken, vermenigvuldigen voorbij het tiental, delen voorbij het tiental en veel herhalingsstof die ze moeten beheersen ná groep 4.

Actueel

januari/februari

Ondanks alle beperkingen door COVID-19 moet ik toch echt zeggen dat ik enorm trots ben op hoe de kinderen online bezig zijn. Ik spreek ze bijna allemaal iedere ochtend en ik controleer op mijn computer op school of ze alle taken doen die ze opgedragen krijgen. Soms zit er wel een opdracht tussen, en dan heb ik het over de opdrachten bij het rekenen, die eigenlijk in de klas met materiaal moeten worden uitgelegd. Maar ondanks de moeilijkheid van de les, doen ze toch hun best om de opdracht zo goed mogelijk te maken.
Wat wel heel belangrijk is, is dat de kinderen iedere dag zeker een half uur moeten lezen, automatiseren van tafels, redactie(verhaaltjes)sommen en hoofdrekenen blijven oefenen.
Ik hoop echt dat de kinderen weer gauw naar school mogen komen. Maar het allerbelangrijkste is, dat we gezond blijven.

Mededelingen