Groep 6

Groepsinformatie

Mogen wij ons even voorstellen wij zijn: Cenna, Khaled, Gwen, Tigo, Ayman, Sofie, Stijn, Luuk, Sep, Sara, Safiya, Lara, Sterre, Max, Veerle, Sem, Felice, Daan, Julia, Amy, Bo en Sophie 22 super leuke en enthousiaste kinderen.

 

Wat leren we in groep 6?                                                                                                   

In groep 6 gaan we weer veel nieuwe dingen leren. Bijvoorbeeld met taal leren we wat een persoonsvorm, zelfstandig naamwoord, lidwoord en onderwerp is. Met rekenen gaan we de breuken leren, cijferend optellen en aftrekken, verhoudingstabellen en lijngrafieken.                                                                                                                                         

Met Blink werken we nu geïntegreerd, alle vakken in 1 thema, we hebben ieder jaar 4 thema’s  Maar misschien wel het leukste is het nieuwe vak topografie dmv Topomasters leren we  alle belangrijke weetjes over provincies, plaatsen en wateren in Nederland.

Actueel

maart/april

Het is nu een hele hectisch tijd voor iedereen en daar hebben we dus maar even mee te ‘dealen’!! Iedereen doet zijn best om alle ballen hoog te houden en dat is een hele klus, welk beroep je ook uitoefent! Ook moet u nu zelf de kinderen ‘onderwijzen’, uitleggen hoe een som uitgerekend moet worden. Gebeurt dat wel op de manier zoals de leerkrachten het doen. “Mam/pap, juf legt dat heel anders uit!” Wanneer gaat u met uw kind de lesstof verwerken, zijn ze gemotiveerd. Kortom, allemaal kleine dingetjes die wel van belang zijn.
We proberen de komende ‘thuiszitweken’ het contact met het kind te behouden via “Teams”. Even een praatje hoe het gaat, snap je de som, kan ik je hierbij helpen, enz.
Plannen…….., dat ga je de komende tijd leren. Wanneer ga ik mijn weektaak doen, snap ik het, heb ik hulp van juf nodig, kunnen mijn ouders me hierbij helpen.

 

 

                                                                                                                               

Mededelingen

1