Groep 6

Groepsinformatie

Mogen wij ons even voorstellen wij zijn: Cenna, Khaled, Gwen, Tigo, Ayman, Sofie, Stijn, Luuk, Sep, Sara, Safiya, Lara, Sterre, Max, Veerle, Sem, Felice, Daan, Julia, Amy, Bo en Sophie 22 super leuke en enthousiaste kinderen.

 

Wat leren we in groep 6?                                                                                                   

In groep 6 gaan we weer veel nieuwe dingen leren. Bijvoorbeeld met taal leren we wat een persoonsvorm, zelfstandig naamwoord, lidwoord en onderwerp is. Met rekenen gaan we de breuken leren, cijferend optellen en aftrekken, verhoudingstabellen en lijngrafieken.                                                                                                                                         

Met Blink werken we nu geïntegreerd, alle vakken in 1 thema, we hebben ieder jaar 4 thema’s  Maar misschien wel het leukste is het nieuwe vak topografie dmv Topomasters leren we  alle belangrijke weetjes over provincies, plaatsen en wateren in Nederland.

Actueel

september/oktoberLeerpleinen_groen

We zijn weer begonnen. De eerste weken stonden vooral in het teken van groepsvorming. We hebben leuke spelletjes en oefeningen hiervoor gedaan. Ook zijn we begonnen met Topomasters een super leuk spel waarmee we alles over Nederland leren.

De eerste weken gaan met rekenen veel oefenen met het automatiseren van de sommen en ook zijn we begonnen met het getalwaarde, wat betekend de 4 in 9451. Met spelling zijn druk bezig met de categorieën , maar ook wat is een lidwoord, zelfstandig naamwoord en bijvoeglijk naamwoord.

In de eerste periode werken we met Blink aan “Wereldse zaken”, in groep 6 praten en werken we over klimaatveranderingen. Hoe wordt het weer voorspeld, wat is weer, wat is klimaat? Ook moeten de kinderen over dit onderwerp een presentatie maken. 

 

 

                                                                                                                               

Mededelingen

12 september algemene informatieavond
20 september schoolfotograaf
23 sept. t/m 27 september leerpleinen
2 oktober begin Kinderboekenweek
11 oktober kleedjesmarkt