Groep 6

Groepsinformatie

Mogen wij ons even voorstellen wij zijn: Aleesa, Haidrah, Sven,Lars, Timo,Mark, Nora, Larkin,Nikki, Panujan, Fayruz,Veerle, Joy, Donny, Martijn, Ilse, Zoe, Siep, Julien, Lena, Lulu, Rohan, Romy en Luuk, 24 super leuke en enthousiaste kinderen.

 

Wat leren we in groep 6?                                                                                                   

In groep 6 gaan we weer veel nieuwe dingen leren. Bijvoorbeeld met taal leren we wat een persoonsvorm, zelfstandig naamwoord, lidwoord en onderwerp is. Met rekenen gaan we de breuken leren, cijferend optellen en aftrekken, verhoudingstabellen en lijngrafieken.                                                                                                                                         

Met Blink werken we nu geïntegreerd, alle vakken in 1 thema, we hebben 4 thema’s dit jaar: reizen, Nederland, grote experimenten en de wereld. Maar misschien wel het leukste is het nieuwe vak topografie dmv Topomasters leren we  alle belangrijke weetjes over provincies, plaatsen en wateren in Nederland.

Actueel

maart/april

Het is weer voorjaar, heerlijk, de sneeuwklokjes, krokussen en narcissen bloeien alweer. In de groep hebben we hierover gesproken en iedereen heeft 3 prachtige voorjaarsbloemen getekend.          Met Blink zijn we nu druk bezig met het thema “grote experimenten”, we hebben het over welke technieken dieren gebruiken en de mens hebben overgenomen zoals bijvoorbeeld de vleugels van een vogel om mee te vliegen. Ook gaan we in maart met dit thema aan de slag met de Leerpleinen, we gaan oa proefjes doen, een onderzoek in de natuur doen en een lied maken. Ieder kind kan weer ontdekken waar zijn of haar talenten liggen. Met rekenen zijn we net begonnen met de breuken, de eerste les was ook tevens ook een lekkere les, we gingen met chocoladerepen aan de slag, wat is een heel, half 1/4 en 1/3. De komende tijd gaan we hier nog meer aandacht aan schenken.  We sluiten de maand april af met Koningsdag, Lenteviering en natuurlijk gaan we donderdag 18 april nog een keer lekker zwemmen.

 

                                                                                                                               

Mededelingen

 15 maart staking

18 t/m 22 maart Leerpleinen 2

18 april zwemmen

19 april lenteviering