Groep 6

Groepsinformatie

Mogen wij ons even voorstellen wij zijn: Cenna, Khaled, Gwen, Tigo, Ayman, Sofie, Stijn, Luuk, Sep, Sara, Safiya, Lara, Sterre, Max, Veerle, Sem, Felice, Daan, Julia, Amy, Bo en Sophie 22 super leuke en enthousiaste kinderen.

 

Wat leren we in groep 6?                                                                                                   

In groep 6 gaan we weer veel nieuwe dingen leren. Bijvoorbeeld met taal leren we wat een persoonsvorm, zelfstandig naamwoord, lidwoord en onderwerp is. Met rekenen gaan we de breuken leren, cijferend optellen en aftrekken, verhoudingstabellen en lijngrafieken.                                                                                                                                         

Met Blink werken we nu geïntegreerd, alle vakken in 1 thema, we hebben ieder jaar 4 thema’s  Maar misschien wel het leukste is het nieuwe vak topografie dmv Topomasters leren we  alle belangrijke weetjes over provincies, plaatsen en wateren in Nederland.

Actueel

mei/juni

Wat is het een rare tijd, de afgelopen 2 maanden zaten we thuis ivm het coronavirus. We hebben toen online lesgegeven, het was wel super leuk om te zien hoe snel de kinderen dit oppikten en gelukkig hadden we met iedereen contact en in de chat stuurden iedereen elkaar leuke berichtjes.
Maar het is toch wel weer fijn om elkaar “live”te zien, ook al is het maar een halve klas. We letten extra op hygiëne, vaak je handen wassen.   Je hebt  maandag/donderdag of dinsdag/vrijdag les.
De andere dagen werken de kinderen thuis aan hun weektaak en dat doen ze allemaal heel goed. Gelukkig mogen we maandag 8 juni weer allemaal naar school.
We zouden dit jaar nog naar de ruïne van Brederode gaan, daar is ieder jaar de Compagnie van Brederode en die vertellen van alles over wat er in de Middeleeuwen gebeurden op kasteel Brederode. Helaas kan dit nu niet doorgaan, maar de wapenmeester komt maandag 15 juni bij ons langs om te vertellen over die tijd en hij neemt ook diverse voorwerpen/wapens mee die de kinderen mogen bewonderen.

 

 

                                                                                                                               

Mededelingen

15 juni wapenmeester van de Compagnie van Brederode