Groep 6

Groepsinformatie

De groep bestaat nu uit 15 leerlingen; dat kan nadelen hebben, minder vriendjes/vriendinnetjes waar je mee kunt spelen/afspreken, maar ook voordelen!! De kinderen kunnen veel meer begeleid worden op hun eigen niveau, zowel in de hulpgroep als voor de kinderen die iets meer uitdaging nodig hebben.

 

Wat leren we in groep 6?                                                                                                   

De categorieën van spelling worden uitgebreid. Als het goed is heeft u via de mail of Parro een instructiefilmpje gekregen hoe wij hier op school mee werken.
Dan zijn we ook heel druk bezig met: grote getallen optellen en aftrekken, vermenigvuldigen voorbij het tiental, delen voorbij het tiental en veel herhalingsstof die ze moeten beheersen ná groep 4.

Actueel

maart/april

Gelukkig weer een beetje gewend aan het ‘schoolse’ leven. Eigenlijk was het de tijd voor de Citotoetsen, maar we hebben de eerste 2 weken gebruikt, via de methodetoetsen, om te kijken of de kinderen een achterstand hadden opgelopen. En dat viel reuze mee, vooral op het gebied van technisch lezen (AVI-lezen) waren bijna alle kinderen minimaal één niveau omhooggegaan. Met rekenen hebben ze ook geen grote achterstand opgelopen, alleen wel wat betreft het automatiseren van de tafels. We hebben nu een tafelkaart in de klas hangen waarbij de kinderen een sticker kunnen verdienen als ze alle tafels uit hun hoofd weten van 1 t/m 10 en ook door elkaar antwoord kunnen geven. De beloning met een sticker werkt heel aanstekelijk. Ook is het heel belangrijk om thuis te oefenen.
 
 

Mededelingen