Groep 6

Groepsinformatie

De groep bestaat nu uit 15 leerlingen; dat kan nadelen hebben, minder vriendjes/vriendinnetjes waar je mee kunt spelen/afspreken, maar ook voordelen!! De kinderen kunnen veel meer begeleid worden op hun eigen niveau, zowel in de hulpgroep als voor de kinderen die iets meer uitdaging nodig hebben.

 

Wat leren we in groep 6?                                                                                                   

De categorieën van spelling worden uitgebreid. Als het goed is heeft u via de mail of Parro een instructiefilmpje gekregen hoe wij hier op school mee werken.
Dan zijn we ook heel druk bezig met: grote getallen optellen en aftrekken, vermenigvuldigen voorbij het tiental, delen voorbij het tiental en veel herhalingsstof die ze moeten beheersen ná groep 4.

Actueel

september/oktober

Na een toch wel vreemde zomervakantie zijn we toch weer met frisse moed en zin begonnen aan een nieuw schooljaar. We moeten er wel even aan “trekken”, d.w.z. dat ik toch wel heb gezien dat de coronacrisis bij rekenen, en dan vooral de tafels, in de vergetelheid zijn geraakt. Ik ga daarom iedere week iets van rekenen als huiswerk meegeven. En dat kan zijn een tafelopdracht of een oefening van Wereld in Getallen. Zij maken dit thuis en nemen dat na een week weer mee naar school (mag natuurlijk ook eerder, want ik heb in de klas een laatje waar ze het huiswerk in mogen doen), waar wij het samen gaan nakijk

Mededelingen