Groep 8

Groepsinformatie

Groepsinformatie: Groep 8 heeft 32 gezellige kinderen die samen een betrokken groep vormen. In deze groep wordt goed samengewerkt en iedereen is bereid elkaar te helpen.

Wat leren we in groep 8? 

Wat doen we in groep 8: In groep 8 leren we geen grote nieuwe dingen meer, maar herhalen we de lesstof en gaan we meer de diepte in. We zetten een stapje verder. We bereiden ons voor op de middelbare school d.m.v. samenvatten, plannen, organiseren en alles wat we nog meer nodig hebben om volgend jaar een goede start te kunnen maken.
 

Actueel

maart/april

Groep 8 is al een aantal weken druk aan het oefenen voor de voorstelling van vrijdag 8 maart. Tijdens deze voorstelling zullen de kinderen hun talenten laten zien in allerlei optredens. Het belooft een spetterende show te worden.
 
Verder zijn we na de voorjaarsvakantie begonnen met de musical. Hoe deze heet en waar het over gaat, houden we nog even geheim! We lezen met elkaar het script, de kinderen schijven een motivatiebrief voor de rol die ze graag willen spelen, ze moeten audities doen en uiteindelijk zullen ze eind maart weten welke rol ze in de musical gaan spelen. Dan begint het lezen van teksten en het oefenen en inleven in de rol…een spannende tijd!
 
In deze periode zijn we ook bezig met het thema Grote Experimenten en dan met name ‘de experimentele keuken’. We leren van alles over processen tijdens het koken en wat er met allerlei stoffen gebeurd. Uiteindelijk zullen de kinderen zelf ‘experimentele’ gerechten bedenken die worden gepresenteerd tijdens een echte kookwedstrijd.
 
Ook besteden we aandacht aan de week van het geld, krijgen we een minimasterclass over geld van de Rabobank, staat het schoolvoetbaltoernooi weer op het programma en zijn we in samenwerking met Halt bezig met de veiligheid in de wijk.
 
Kortom, genoeg interessante zaken waar we weer veel van kunnen leren.

 

 

Mededelingen

15 maart Stakingsdag

18,19,21 en 22 maart Leerpleinen “Grote experimenten”

19 april Lenteviering