Groep 7

Groepsinformatie

Er zitten in groep 7 27 kinderen.

Na de herfstvakantie hebben de kinderen nieuwe, door mij gekozen plekken, in de klas gekregen. Ze zijn gelukkig best wel tevreden hierover, wat toch ook weer een compliment is voor de groep dat ze zich prima kunnen aanpassen als er iets veranderd.
Na de kerstvakantie mogen ze weer zelf een plekje uitzoeken.
 

Wat leren we in groep 7?

Dit schooljaar komt alles aan bod wat betreft spelling, taal, rekenen, begrijpend lezen, woordenschat en natuurlijk ook de wereldoriëntatievakken (Engels, natuur, techniek, aardrijkskunde, topografie en geschiedenis).

Wat we de komende periode gaan doen, is kijken waar we mee achterlopen. Ik ga sommige kinderen nog AVI toetsen en Engels weer oppakken waar we gebleven zijn. Ook met Blink gaan we weer actief mee aan de gang. Ook krijgen de kinderen weer huiswerk spelling mee en omdat we geen Cito-toetsen E7 gaan doen, maken de kinderen nog wel andere toetsen, o.a. topografie, begrijpend lezen en Engels.

Actueel

mei/juni

Wat een raar jaar is dit geworden! Je denkt, wat duurt die crisis lang, maar aan de andere kant is het schooljaar alweer bijna voorbij. Zó gek!
Het is weer prettig dat de kinderen in gehalveerde groepen naar school mogen en vanaf 8 juni mogen we weer met de hele groep komen.
We starten ook met de boekbesprekingen; het is wel een beetje laat, maar deze activiteit stond gepland in de tijd dat de school dicht was. De kinderen kunnen intekenen op de lijst die in de klas hangt.!

 Mededelingen

Als het goed is krijgt de groep maandag 22 juni een workshop schilderen die in het teken staat van Rembrandt van Rijn. Ik heb deze workshop vorig jaar ook gedaan met groep 7 en die is ontzettend leuk en leerzaam.
De schooldagen voor komende week zijn iets anders: maandag 1 juni vrij (tweede Pinksterdag), dinsdag 2 en vrijdag 5 juni komt groep 1 naar school en woensdag 3 en donderdag 4 juni komt groep 2 naar school. Vanaf 8 juni de hele groep weer.
Helaas kan de uitgestelde voorstelling van groep 7 (was gepland afgelopen februari) niet doorgaan. Ook al mogen de kinderen als groep wel weer naar school, de ouders mogen nog niet het schoolgebouw in tot sowieso de zomervakantie. We hebben het erover gehad om het te filmen, maar juist het contact met het publiek, de ouders dus, vinden wij heel belangrijk.