Nieuwsbrief

Rekenspelmiddag en Rekenspelochtend

De Rekenspelmiddag voor de groepen 4 t/m 8 is verplaatst naar dinsdagmiddag 14 februari. In de eigen groep gaan de leerlingen met andere materialen en spellen dan de rekenmethode aan de slag. We vinden het leuk als er ouders zijn die de spellen mee willen spelen en samen met de leerlingen hun rekenvaardigheid toepassen. Om overzicht en ruimte in de groepen te houden is er voor 1 volwassene per leerling plek om mee te spelen. Wellicht is er later in het jaar nog een mogelijkheid om dit nog eens te herhalen. De Rekenmiddag is van 13.30 tot 14.30 uur.
Voor de ouders van de kleuters en van groep 3 is er een reken-uurtje op woensdag 15 februari. Van 8.30 tot 9.15 uur. Dat is iets korter omdat jongere kinderen ook vaak minder lang met iets bezig kunnen zijn. Ook hier is er voor één ouder per leerling plek om mee te doen.

Hoera een Tafeldiploma!

De leerlingen van groep 5 hebben flink geoefend op de Tafels van 1 t/m 10. Bijna allemaal kennen zij nu alle Tafels én kunnen zelfs de antwoorden geven op de Tafelsommen als deze door elkaar gevraagd worden.
Superknap en dus ook geen wonder dat we hier allemaal enorm trots op zijn!

Onze kanjers laten graag en vol trots hun tafeldiploma zien. De laatste twee leerlingen hopen deze week hun diploma te halen en wij verwachten dat dat gaat lukken!

Leerkracht bezetting

In de vorige Nieuwsbrief schreven we over de afwezigheid en noodzakelijke vervangingen van leerkrachten. Met ieders inzet is het gelukt de vervanging zoveel mogelijk in te vullen. Helaas is dat twee dagen in één van onze kleutergroepen niet gelukt. We hebben de ouders verzocht de leerlingen thuis te houden. Dit was op dat moment de enige, maar minst gewenste manier. We danken de ouders voor de medewerking hierbij. Deze week zijn juf Diana en juf Bibiche deels afwezig. Juf Kitty en juf Gerry werken beiden opnieuw een dag extra, we gaan groep 6 één dag verdelen over de andere groepen en juf Nicole, juf Wendy en juf Nancy vervangen in groep 4.

Thema groep 1, 2

In groep 1/2 staat de winter centraal. Het prentenboek “Wat een winterslaap is het uitgangspunt bij dit thema. “De schildpad is op zoek naar een rustig plekje om al slapend de winter door te komen. Helaas lukt het niet een rustig plekje te vinden. De kleuters worden uitgedaagd mee te denken om een rustig plekje te vinden. Steeds weer mag hij op een ander plekje in het lokaal gaan liggen, maar nergens is het rustig genoeg. Ondertussen, zolang hij niet slaapt, ontdekt de schildpad samen met de kleuters van alles over de winter. Ze gaan aan de slag met reken- en taalactiviteiten, vergroten hun woordenschat, doen creatieve en bewegingsactiviteiten en een les Engels.

NB: De voorstelling voor groep 1/2 B stond gepland op 17 februari. We hebben ervoor gekozen de voorstelling van beide kleutergroepen samen te doen op vrijdag 31 maart.

CITO

De afgelopen weken zijn in de groepen 3 t/m 8 de CITO toetsen afgenomen. De leerlingen hebben in alle rust gewerkt en hun best gedaan. De leerkrachten zullen u op de hoogte brengen van de behaalde resultaten tijdens de bespreking van het Portfolio na de voorjaarsvakantie.

Nationale Voorleeswedstrijd

In groep 8 is de laatste ronde van de voorleeswedstrijd uitgevoerd tijdens de voorstelling. Het publiek mocht een stem uitbrengen en Presley werd de winnaar in deze ‘schoolronde’!
Hierna volgt een lokale ronde op 22 februari waaraan zij mee gaat doen en daar zijn we natuurlijk trots op! Als het lukt om door te gaan, dan is er nog een regionale- en provinciale ronde en zelfs een landelijke finale in mei.

De jury let op: Duidelijk en rustig spreken, de juiste klemtonen, gebruik van de eigen stem, kleine verschillen in tempo of iets harder of zachter spreken. Natuurlijk is contact met het publiek en hen meeslepen in het verhaal belangrijk.
We wensen Presley héél véél succes!



Voorjaarsvakantie

Vrijdagmiddag 24 februari om 14.30 uur begint de voorjaarsvakantie. Maandag 6 maart zijn we allemaal weer op school.

Agenda

Woensdag1 februariNieuwsbrief 10
donderdag9 februariStudiedag team, leerlingen vrij!
Dinsdag 14 februariRekenspelmiddag groep 4 t/m 8
Woensdag15 februariRekenspel-uur groep 1,2 en 3
Donderdag16 februariAdvies gesprekken groep 8 Voortgezet Onderwijs
Vrijdag 17 februariSwimming ’s Cool groep 5 en 6
Maandag20 februariStart Thema 3 : “Wow, de Wereld”
NB:31 maartVoorstelling groep 1/2 A én 1/2 B

Ziekmelden/afwezig

Bij ziekmelding of afwezig zijn verzoeken we u vriendelijk tussen 8.00 en 8.30 uur naar school te bellen.

IJmare !

OPO IJmond is niet meer, leve IJmare! Dit is de nieuwe naam van de stichting waar onze school onderdeel van is. Kinderen spelen de hoofdrol in een superleuke persconferentie. Veel kijkplezier.

https://ijmare.nl/opo-ijmond-wordt-ijmare/