Anders Organiseren

Met regelmaat houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen rondom het lerarentekort en de manier waarop wij hier mee om gaan wanneer er een teamlid ziek of afwezig is.
De Pionier is één van de pilotscholen binnen de drie besturen die met het oog op de toekomst nu al plannen zullen uitwerken en inzetten om een passende manier invulling te kunnen geven aan de schoolorganisatie wanneer er minder leerkrachten beschikbaar zouden zijn.

De verwachting is dat het in de toekomst niet meer gebruikelijk zal zijn dat er één leerkracht per groep beschikbaar is. Er zal in combi groepen, in bouwen of units of met vakleerkrachten vanuit andere vakgebieden gewerkt gaan worden. Een volwaardig en dekkend onderwijsaanbod blijft daarbij het uitgangspunt.

Na de voorjaarsvakantie zijn wij in de onderbouw de eerste pilot gestart. Juf Wilma is helaas nog niet in staat haar werkzaamheden in de groep weer op te pakken. Juf Annika is vakleerkracht Creatief. Zij zal op donderdag, wekelijks in een andere groep, in groep 1 t/m 4 een dagprogramma creatief verzorgen dat geheel in het teken staat van het thema waarmee deze periode gewerkt wordt. De leerkrachten zijn dan niet in de eigen groep aanwezig, maar vervangen één dag in groep 1/2 B. Op vrijdag staat juf Annika altijd in groep 1/2 B.

We zijn heel benieuwd naar de kansen en resultaten met dit creatieve aanbod voor onze leerlingen. Van de flexibiliteit van onze leerkrachten met de inzet in andere groepen is dit schooljaar al eerder gebruik gemaakt. We bieden dit nu in een meer structurele vorm.

Thema

“Nieuwsgierigheid is de motor van leren: Kennis en vaardigheden beklijven beter wanneer je leert vanuit nieuwsgierigheid, je actief betrokken bent en zelf wilt weten hoe het zit”.

We zijn gestart met het nieuwe thema: “Wow, de wereld”

Groep 3/4 werken aan het thema ruimtereizigers. Op de thematafel in de klas staan prachtige boeken over de ruimte. De eerste creatieve opdracht, het zelf tekenen van een planeet heeft mooie kunstwerken opgeleverd die hangen te pronken in de klas.

‘Aardse Extremen’ is het onderwerp in groep 5/6. Vulkanen en aardbevingen zijn onderwerp van gesprek, dat laatste is actueel. Vanuit wat de leerlingen zien en horen in de media draagt dit bij aan de gesprekken in de groep.

In groep 7/8 staan de ‘Wereldsterren’ centraal. Vanuit een tijdbalk wordt de aandacht gevestigd op diverse schilders in de verschillende tijdvakken in de geschiedenis. De schilderijen geven een tijdsbeeld weer van hoe de mensen toen en nu leefden en leven. Ook hier zijn door de leerlingen al eigen kunstwerken gemaakt.

Dank je wel

We bedanken juf Maartje en juf Maaike voor het invallen vanaf de kerstvakantie tot aan de voorjaarsvakantie in groep 1/2 B. De rust in de kleutergroep is bewaard gebleven en dat is fijn voor de leerlingen, de ouders en de leerkrachten.

Foto’s Thema; ‘Wow, de wereld’

Een proef uitvoeren in groep 5

Groep 5 werkt aan het thema “Aardse extremen”. Vulkanen, aardverschuivingen en de weersverschijnselen komen hier aan de orde.
Met het ‘Ontdekkend en ervarend leren’ hebben de leerlingen ontdekt hoe regen ontstaat.

Ouder-Kind lessen

Eerder dit schooljaar hebben we u als ouders in de gelegenheid gesteld om de start van de dag mee te maken in de groep van uw kind. Bij de reacties van ouders na het meemaken van het begin van de ochtend in de groep bleek dat het voor veel ouders een grote verrassing was om te zien hoeveel er geleerd wordt, wat het niveau van het aanbod is en hoe én in welk tempo er gewerkt wordt. Graag bieden we deze gelegenheid nogmaals. Vanuit de leerkrachten volgt er via Parro de mogelijkheid om hiervoor in te schrijven. Om de rust in de groep te bewaren is er per dag voor een aantal ouders de mogelijkheid aanwezig te zijn. Inschrijven is mogelijk voor één ouder per leerling.
In de agenda onderaan deze Nieuwsbrief vindt u de data voor deze lessen.

Creatief

Het thema Circus leeft in de kleutergroepen!

In de lokalen en in de hal wordt gespeeld en gewerkt met dit thema. Aan de wanden verschijnen inmiddels alle creatieve, door de kleuters zelf gemaakte kunstwerken.
Afgelopen week zijn er na het bekijken van diverse circustenten, waarbij gelet is op kleur en vorm naar eigen idee door de kleuters eigen circustenten geschilderd.

De voorbereidingen voor de voorstelling op vrijdagmiddag 31 maart zijn in volle gang.

Moestuinen

We zijn op zoek naar tuingereedschap. Hebt u thuis harken, scheppen, schoffels en onkruidkrabbers die niet gebruikt worden en wilt u daar afstand van doen? Wij kunnen ze héél goed gebruiken!

Hebt u interesse om hierbij te helpen, of is er mogelijk een opa of oma met ‘groene vingers’ laat het weten aan juf Sylvia.

Agenda

Vrijdag 24 maartDe Portfolio’s gaan mee naar huis
maandag t/m vrijdag27 / 31 maartOuder – Kind lessen groep 5 t/m 8
Maandag27 maartSchriftelijk verkeersexamen groep 7
Vrijdag 31 maart Swimming ’s Cool groep 3 en 4
Vrijdag31 maartVoorstelling groep 1/2 A en 1/2 B
maandag t/m vrijdag3 / 6 aprilOuder – Kind lessen groep 1 t/m 4
Vrijdag7 aprilGoede Vrijdag = Schooldag
Paasontbijt / Lenteviering

Ziekmelden/afwezig

Bij ziekmelding of afwezig zijn verzoeken we u vriendelijk tussen 8.00 en 8.30 uur naar school te bellen.

IJmare !

OPO IJmond is niet meer, leve IJmare! Dit is de nieuwe naam van de stichting waar onze school onderdeel van is. Kinderen spelen de hoofdrol in een superleuke persconferentie. Veel kijkplezier.

https://ijmare.nl/opo-ijmond-wordt-ijmare/