Nieuwsbrief

Een nieuw kalenderjaar

Maandagochtend 9 januari kwamen de leerlingen weer naar school na twee weken kerstvakantie. De dag begon met het delen van de vakantieverhalen. Daarna begonnen we weer met enthousiasme aan alles wat een schoolweek brengt!

Voorstelling groep 6

Vrijdagmiddag 13 januari was het de beurt aan groep 6 om ‘de voorstelling’ voor alle leerlingen en daarna voor de ouders te verzorgen. Het thema van de afgelopen periode “Ik hou van Holland” stond hierbij centraal. Hollandse lekkernijen, de ‘Big five’ van Nederland, de Hollandse meesters(schilderijen), Hollandse tradities; Sinterklaas en Sint Maarten, Delftsblauwe bordjes en natuurlijk ook echte Hollandse muziek kwamen aan bod. Een gezellig en voor iedereen herkenbaar thema dat enthousiast werd gebracht door de leerlingen!

Leerkrachten tekort

Helaas werden we na de vakantie geconfronteerd met drie ziekmeldingen van collega’s uit ons team. Deze week kwamen daar nog een ziekmelding en een afwezigheid bij. Met vereende krachten en een flexibele instelling is het gelukt alle leerlingen op school te laten komen en met een aantal aanpassingen ons onderwijs door te laten gaan.

Met de inzet van de kleuterleerkrachten, juf Karin en juf Maartje die de komende weken hun parttime uren zullen uitbreiden en ondersteuning van onze assistente juf Lizzy, lukte het om de kleutergroepen te bemensen. De moeder van leerlingen bij ons op school die op een andere school leerkracht is, zal ook tijdelijk bij ons in de kleutergroep werkzaam zijn.

Met de afwezigheid van twee teamleden deze week, waarbij het totaal op 5 afwezigen uitkwam, hebben we maandagochtend een noodscenario bedacht. De oudste kleuters maken deze dinsdag en woensdag delen van de dag mee in groep 3 en proeven aan- en doen mee met het aanbod daar. De kleuters zijn enorm trots op wat ze daar al kunnen!

Juf Fenny, die afgelopen zomer met pensioen is gegaan, werkt de komende periode één dag per week in groep 3. Fijn dat zij zo enthousiast is om dit te doen! Juf Nicole wisselt tijdelijk van werkdagen, zo maken we het mogelijk dat er elke dag een leerkracht in de groep is.

In groep 5 en 6 zijn de vaste leerkrachten, juf Kitty en juf Diana i.v.m. afwezigheid van juf Gerry deze week ook extra aanwezig. We zijn enorm blij met de extra inzet van deze collega’s!!

Alle andere leden van het team springen waar nodig bij, schuiven met hun werkzaamheden en de ondersteuning om met elkaar de schoolweek voor de leerlingen zo ‘gewoon en rustig’ mogelijk door te kunnen laten gaan.

Ondertussen wordt er nog steeds nagedacht en gewerkt aan plannen voor een andere organisatie wanneer er mogelijk geen leerkracht beschikbaar zal zijn in de toekomst.

Vincent van Gogh

In groep 3 en 4 was er dinsdag een workshop over het werk van Vincent van Gogh. In de klas is er door de leerkracht een les gegeven ter voorbereiding op de workshop die zou komen. Er is gekeken naar diverse schilderijen en er is gesproken over wat er te zien was, dat er verschillende meningen zijn over wat mooi is, waarom je denkt dat de schilder dit zo gemaakt heeft etc. Dinsdag kwam er iemand van het Vincent van Gogh museum om met de kinderen zelf aan hete werk te gaan; Er is opnieuw gekeken naar een schilderij, hoe een mens er eigenlijk uitziet met de verschillende ledematen; van papier zijn die ledematen gescheurd en op een blad geplakt.

Door met losse stukjes te werken bleek het mogelijk beweging uit te beelden in het mensfiguur. Dat was een bijzondere ontdekking! Er zijn kleuren verf gemengd en er is geleerd dat je met maar enkele kleuren heel veel meer kleuren en ‘nuances’ kunt maken! Iedereen heeft een eigen kunstwerk geschilderd, de resultaten zijn werkelijk prachtig!

Ruïne van Brederode en Hollandse Meesters

Groep 6 had afgelopen donderdag een volle en interessante dag: De beheerders van de Ruïne van Brederode kwamen in middeleeuwse kleding op school. Zij vertelden in de groep over de Ruïne en de spannende geschiedenis die alles te maken heeft met ons land. De Heren van Brederode waren niet voor niets de rechterhand van de graven en stadhouders van Holland! Er is verteld vanuit het boek “Juffrouw HEndriKS, De vloek van de Ruïne van Brederode!” en over het beheer van de ruïne.

Later op de dag was er een schilderworkshop van de Hollandse Meesters. De Nachtwacht van Rembrandt en de sterrennacht van Vincent van Gogh zijn door de leerlingen nagemaakt. Ook groep 5 heeft deze workshop gedaan. Er zijn hele mooie kopieën van de kunstwerken gemaakt!

Basketbalclinic

De groep 6 en 7/8 hebben dinsdag veel plezier gehad bij de basketbalclinic tijdens de gymles. Een instructeur van de basketbalvereniging kwam de leerlingen de beginselen van deze sport bijbrengen. In groepjes is er geoefend met de diverse technieken.

Vanuit de MR

Op 10 januari heeft de MR vergaderd en de volgende punten zijn besproken:

  • Audit 10 november 2022: Dit onderzoek is dit jaar voor het eerst gedaan en zal voortaan elke 2 jaar plaatsvinden. Er waren geen verrassingen en de zaken die beter kunnen stonden reeds in het verbeter/jaarplan. Van beide kanten is dit bezoek als positief ervaren.
  • Schoolbegroting 2023: besproken en akkoord bevonden. Er is voldoende ruimte voor de beoogde plannen.
  • Pilot Nieuwe Schoolweek: Dit loopt en opgedane kennis wordt verder uitgewerkt. 
  • Personele zaken: naast landelijk tekort is het nu ook op school merkbaar. Kennis uit de pilot nieuwe schoolweek wordt mede ingezet. Uitgangspunt is om de leerlingen op school te kunnen houden. 

Heeft u vragen of wilt u een vergadering bijwonen? Mail dan naar mrpionier@ijmare.nl

Agenda

Vrijdag20 januariAfsluiten thema 2 (met mogelijke uitloop)
Woensdag1 februariNieuwsbrief 10
donderdag9 februariStudiedag team, leerlingen vrij!
Vrijdag 10 februariRekenspelmiddag groep 5 t/m 8

Ziekmelden/afwezig

Bij ziekmelding of afwezig zijn verzoeken we u vriendelijk tussen 8.00 en 8.30 uur naar school te bellen.

IJmare !

OPO IJmond is niet meer, leve IJmare! Dit is de nieuwe naam van de stichting waar onze school onderdeel van is. Kinderen spelen de hoofdrol in een superleuke persconferentie. Veel kijkplezier.

https://ijmare.nl/opo-ijmond-wordt-ijmare/